Artikel top billede

Bog: Big Business Blockchain

Blockchain har længe været et buzzword. Men hvad kan teknologien, og hvorfor vil virksomheder muligvis blive tvunget til at benytte den? Ny bog sætter fremtidens digitale økonomi under lup.

Jan Damsgaard er professor på CBS, har undervist i digital økonomi i adskillige år og har nu skrevet en bog om blockchain, nemlig Blockchain business.

Ifølge forfatteren er det nemlig en teknologi, det i de kommende år vil være helt uomgængelig. Blandt andet når virksomheder vil blive afkrævet dokumentation for, at deres produktion er bæredygtig – eller for at de gør deres for at forebygge hvidvask, piratkopiering, svindel, korruption og andre dårligdomme gennem hele værdikæden.

For de fleste er blockchain stadig primært noget, der nævnes i forbindelse med kryptovaluta såsom bitcoin og ether.

Men ifølge Jan Damsgaard er det kun en lille del af potentialet, for blockchain kan potentielt ændre den måde, vi fremstiller, handler og dokumenterer varer og tjenester på.

Bogen rummer en del cases, hvor virksomheder bruger teknologien i praksis. Det gælder eksempelvis Mærsk, der har sparet papirarbejde og gebyrer ved at sætte en stor del af verdenshandlen på blockchain. Ligeledes bruger skoproducenten Roccamore blockchain til at gøre rede for hele produktionsprocessen fra ko til sko.

Med Blockchain business vil Jan Damgaard vise, hvordan blockchain kan blive big business. Både til at understøtte en effektivisering af arbejdsgange, opnå forretningskritisk dokumentation for ansvarlighed – og så til at undgå at blive narret, hvis man alligevel forsøger sig med investering i noget kryptovaluta.

Titel: Blockchain Business / Forfatter: Jan Damsgaard / Udkommer 1. november
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere