Artikel top billede

Bog: Big Business Blockchain

Blockchain har længe været et buzzword. Men hvad kan teknologien, og hvorfor vil virksomheder muligvis blive tvunget til at benytte den? Ny bog sætter fremtidens digitale økonomi under lup.

Jan Damsgaard er professor på CBS, har undervist i digital økonomi i adskillige år og har nu skrevet en bog om blockchain, nemlig Blockchain business.

Ifølge forfatteren er det nemlig en teknologi, det i de kommende år vil være helt uomgængelig. Blandt andet når virksomheder vil blive afkrævet dokumentation for, at deres produktion er bæredygtig – eller for at de gør deres for at forebygge hvidvask, piratkopiering, svindel, korruption og andre dårligdomme gennem hele værdikæden.

For de fleste er blockchain stadig primært noget, der nævnes i forbindelse med kryptovaluta såsom bitcoin og ether.

Men ifølge Jan Damsgaard er det kun en lille del af potentialet, for blockchain kan potentielt ændre den måde, vi fremstiller, handler og dokumenterer varer og tjenester på.

Bogen rummer en del cases, hvor virksomheder bruger teknologien i praksis. Det gælder eksempelvis Mærsk, der har sparet papirarbejde og gebyrer ved at sætte en stor del af verdenshandlen på blockchain. Ligeledes bruger skoproducenten Roccamore blockchain til at gøre rede for hele produktionsprocessen fra ko til sko.

Med Blockchain business vil Jan Damgaard vise, hvordan blockchain kan blive big business. Både til at understøtte en effektivisering af arbejdsgange, opnå forretningskritisk dokumentation for ansvarlighed – og så til at undgå at blive narret, hvis man alligevel forsøger sig med investering i noget kryptovaluta.

Titel: Blockchain Business / Forfatter: Jan Damsgaard / Udkommer 1. november
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere