Artikel top billede

Udstilling: Efterårsferie med Ragnarock i Roskilde

Kan det passe, at rocken er død? Der udbryder Ragnarock i Roskilde, og familien kan tage på gådejagt og på tour gennem rockhistoriens highlights i efterårsferien.

Museet Ragnarock er Rabalderstræde, Roskildefestival og tråd fra før og nu. Museet hylder rockens historie fra 1950’erne og frem og er placeret midt i Roskildes bydel Musicon.

I efterårsferien byder Ragnarock på fem forskellige arrangementer for børn og voksne, nemlig:

Mig & Musikken: En tur gennem hele udstillingen med musik, dans, quiz og udfordringer undervejs. Kan far danse ”The Floss” og hvordan har mor det med ”Macarena”?

På Sporet af rock: En tur, der indledes med et rygte om, at rocken skulle være død. Det er en oplevelsesjagt, der begynder, da rocken kom til Danmark, og fører deltagerne gennem små opgaver, dans og vigtige spørgsmål som for eksmepel at be- eller afkræfte at rocken er stendød.

Highlights: En rejse gennem ungdomskulturens udvikling fra 1950’erne og frem. Det er historien om, hvordan unge med musikken som lydspor har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem forbrug, holdninger, stiludtryk og musik. På denne tur gives også svaret på det spørgsmål, nogle måske (eller måske ikke) har stillet sig selv: Hvorfor blev verdensmesteren i rock’n’roll-dans i 1957, Jørn Blach, kaldt for Gummi-Jørn?

Smattens magi: En guidet tour gennem 50 års magiske øjeblikke på Dyrskuepladsen i Roskilde. Man kommer hele vejen rundt blandt de største idoler, de vildeste koncerter, de frivillige, publikum og den evindelige smat.

Gådejagt på Festivalpladsen: Så går turen udendørs. Det er en gådejagt mellem kunstværker og musikalske minder på Dyrskuepladsen for at finde festivalens ånd. Med gådepapir og mp3-afspiller skal man sammen løse gåderne og udforske pladsen, men også hinandens musiksmag og holdninger.

Museet har en naturligt tæt kobling til byens ikoniske musikfestival, men man bliver ikke snydt som gæst. Uanset om man vil dykke ned i Smatten, danse Jailhouse Rock eller lytte til hvad der kan frembringes under en koger på Christianshavn.

Alle aktiviteterne løber i hele uge 42 / Prisen er typisk 160 kr. for voksne, mens børn kommer gratis med / Læs mere og bestil billetter her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere