Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Apple risikerer kæmpebøde fra Margrethe Vestager over udskældt betalingsmodel

Den danske EU Kommissær Margrethe Vestager er på vej med en kæmpebøde til Apple for selskabets udskældte betalingsmodel.

Apple står over for en enorm bøde fra EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, oplyser kilder tæt på processen til en række amerikanske medier.

Samtidig risikerer Apple at blive tvunget til at åbne op for sit mobilbetalingssystem med afgørelsen fra EU Kommissionen.

Vestager åbnede en sag mod Apple i juni sidste år efter massiv kritik fra flere konkurrenter om en række områder, hvor man mente Apple misbrugte sin position på markedet.

Oprindeligt ville Kommissionen både se nærmere på App Store og Apple Pay, men ifølge flere amerikanske medier herunder Reuters, har Margrethe Vestager snævret sagen ind til alene at fokusere på Apple Pay.

Det har nærmere bestemt været de betingelser og vilkår, som Apple stiller til brugere, der vil have integreret betalingsløsningen Apple Pay i apps eller på websites, som konkurrencekommissæren altså mener er problematiske.

“Det er vigtigt, at Apples betingelser ikke udelukker brugere fra fordelene ved de nye betalings-teknologier - inklusive valgmuligheder, kvalitet, innovation og de konkurrencedygtige priser,” lød det dengang fra Margrethe Vestager, der som EU’s konkurrencekommissær har stået i spidsen for undersøgelserne.

Der kan dog fortsat gå nogle måneder inden Apple modtager den officielle melding om en bødestraf. En kilde fortæller til Reuters, at kommissionen er ved at forberede de officielle dokumenter, der ventes at være klar til næste år.

Både Apple og Margrethe Vestager har afvist at kommentere sagen over for Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere