Artikel top billede

Apple risikerer kæmpebøde fra Margrethe Vestager over udskældt betalingsmodel

Den danske EU Kommissær Margrethe Vestager er på vej med en kæmpebøde til Apple for selskabets udskældte betalingsmodel.

Apple står over for en enorm bøde fra EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, oplyser kilder tæt på processen til en række amerikanske medier.

Samtidig risikerer Apple at blive tvunget til at åbne op for sit mobilbetalingssystem med afgørelsen fra EU Kommissionen.

Vestager åbnede en sag mod Apple i juni sidste år efter massiv kritik fra flere konkurrenter om en række områder, hvor man mente Apple misbrugte sin position på markedet.

Oprindeligt ville Kommissionen både se nærmere på App Store og Apple Pay, men ifølge flere amerikanske medier herunder Reuters, har Margrethe Vestager snævret sagen ind til alene at fokusere på Apple Pay.

Det har nærmere bestemt været de betingelser og vilkår, som Apple stiller til brugere, der vil have integreret betalingsløsningen Apple Pay i apps eller på websites, som konkurrencekommissæren altså mener er problematiske.

“Det er vigtigt, at Apples betingelser ikke udelukker brugere fra fordelene ved de nye betalings-teknologier - inklusive valgmuligheder, kvalitet, innovation og de konkurrencedygtige priser,” lød det dengang fra Margrethe Vestager, der som EU’s konkurrencekommissær har stået i spidsen for undersøgelserne.

Der kan dog fortsat gå nogle måneder inden Apple modtager den officielle melding om en bødestraf. En kilde fortæller til Reuters, at kommissionen er ved at forberede de officielle dokumenter, der ventes at være klar til næste år.

Både Apple og Margrethe Vestager har afvist at kommentere sagen over for Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere