Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg / GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag / Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab

Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg. GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag. Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab. Twitter sælger mobil-selskab for en milliard dollar. Google vil investere 7,5 milliarder kroner i Afrika i de kommende år.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld - i dag sammensat af Dan Jensen.

Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg

Google er på vej med en række ny funktioner, der skal fremme bæredygtige valg, når man anvender Googles søgefunktioner.

Blandt de seks nye funktioner er oplysning om den mest bæredygtige rejse, når man vælger en rute i Google Maps. Fra næste år vil den mest bæredygtige rute blive valgt som standard, hvis den er lige så hurtig som andre ruter.

Google vil også gøre opmærksom på hvilke flyrejser, der er mest klimavenlige, oplyse om klima i søgninger, udpege bestemte flyrejser og bæredygtige hoteller, udpege særlige produkter i Google Shopping og fremme grønne investeringer i Google Finance.

Google oplyser ikke præcist hvilke oplysninger disse magtfulde instrumenter, der kan komme til at præge hundredevis af millioner af menneskers valg, skal bygges på.

GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag

Topchef i GN Audio kalder igår tirsdag for en ‘stor dag’.

Årsag: Selskabets køb af gamerudstyrs-producenten SteelSeries for otte milliarder kroner.

“Det her er i virkeligheden et marked, vi har kigget efter og forsøgt at på et svar på gennem flere år. Der ligger et meget attraktivt marked for gamingudstyr derude, og vi har ønsket at finde en vej ind. Det mener vi nu, at vi har fundet med den bedste løsning og den bedste virksomhed, der er derude. Det er vi meget begejstrede for,” siger direktør Rene Svendsen-Tune til Børsen.

Du kan læse mere om opkøbet her: GN Store Nord køber den danske hardware-succes SteelSeries for otte milliarder kroner

Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab

Kasper Hulthin - der var med til at grundlægge både Podio og Peakon - rejser 10 millioner kroner i kapitaltilskud til sit nye projekt, det svenske selskab Normative.

Normative - stiftet af svenske Kristian Rönn, der er CEO - står bag en cloud-løsning til beregning af virksomheders CO2-aftryk. Kasper Hulthin sidder her som bestyrelsesformand og medejer.

Selskabet meddeler, at investorerne - der nu skyder 10 millioner euro ind i selskabet - blandt andet består af Chris Saccas LowerCarbon Capital, ByFounders, Luminar Ventures, ETF Partners og 2150.

Normative har omkring 60 medarbejdere og stor tiltro til fremtiden.

Du kan læse meddelelsen fra Kasper Hulthin-selskabet her.

Twitter sælger mobil-selskab for en milliard dollar

Du har muligvis aldrig hørt om Twitter-selskabet MoPub, som Twitter nu sælger for en milliard dollar.

Det er fordi, at MoPub ikke har gjort noget særligt stort væsen af sig, som Twitters reklame-selskab til mobil annoncering.

Køberen er reklame-selskabet AppLovin Corp. MoPub solgte for Twitter mobil-annoncer for 1,2 milliarder kroner i fjor.

Twitter skiller sig af med hele butikken, fordi selskabet nu vil fokusere på salg af annoncer på sin egen app og på sit website og derved ‘positionere sig til langtids-vækst,” som det hedder.

Google vil investere 6,5 milliarder kroner i Afrika i de kommende år

Google vil investere en milliard dollar - omkring 6,5 milliarder kroner - i Afrika over de kommende fem år, meddeler selskabet.

Pengene skal investeres i udbygning af internet samt i afrikanske startups, der fokuserer på digitale løsninger.

De vil blandt andet kunne få adgang til Googles netværk, teknologier og ekspertise. Google har især fokus på selskaber inden for fintech og e-handel.

De mange penge skal tilflyde de afrikanske lande via Googles nystiftede Africa Investment Fund.

Google meddeler, at selskabet desuden vil investere 10 millioner dollar i at yde lavrente-lån til små virksomheder i Ghana, Kenya, Nigeria og Sydafrika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere