Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg / GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag / Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab

Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg. GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag. Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab. Twitter sælger mobil-selskab for en milliard dollar. Google vil investere 7,5 milliarder kroner i Afrika i de kommende år.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld - i dag sammensat af Dan Jensen.

Nye Google-funktioner skal fremme bæredygtige valg

Google er på vej med en række ny funktioner, der skal fremme bæredygtige valg, når man anvender Googles søgefunktioner.

Blandt de seks nye funktioner er oplysning om den mest bæredygtige rejse, når man vælger en rute i Google Maps. Fra næste år vil den mest bæredygtige rute blive valgt som standard, hvis den er lige så hurtig som andre ruter.

Google vil også gøre opmærksom på hvilke flyrejser, der er mest klimavenlige, oplyse om klima i søgninger, udpege bestemte flyrejser og bæredygtige hoteller, udpege særlige produkter i Google Shopping og fremme grønne investeringer i Google Finance.

Google oplyser ikke præcist hvilke oplysninger disse magtfulde instrumenter, der kan komme til at præge hundredevis af millioner af menneskers valg, skal bygges på.

GN Audio efter milliardopkøb: En stor dag

Topchef i GN Audio kalder igår tirsdag for en ‘stor dag’.

Årsag: Selskabets køb af gamerudstyrs-producenten SteelSeries for otte milliarder kroner.

“Det her er i virkeligheden et marked, vi har kigget efter og forsøgt at på et svar på gennem flere år. Der ligger et meget attraktivt marked for gamingudstyr derude, og vi har ønsket at finde en vej ind. Det mener vi nu, at vi har fundet med den bedste løsning og den bedste virksomhed, der er derude. Det er vi meget begejstrede for,” siger direktør Rene Svendsen-Tune til Børsen.

Du kan læse mere om opkøbet her: GN Store Nord køber den danske hardware-succes SteelSeries for otte milliarder kroner

Podio- og Peakonstifter rejser 75 millioner kroner til nyt selskab

Kasper Hulthin - der var med til at grundlægge både Podio og Peakon - rejser 10 millioner kroner i kapitaltilskud til sit nye projekt, det svenske selskab Normative.

Normative - stiftet af svenske Kristian Rönn, der er CEO - står bag en cloud-løsning til beregning af virksomheders CO2-aftryk. Kasper Hulthin sidder her som bestyrelsesformand og medejer.

Selskabet meddeler, at investorerne - der nu skyder 10 millioner euro ind i selskabet - blandt andet består af Chris Saccas LowerCarbon Capital, ByFounders, Luminar Ventures, ETF Partners og 2150.

Normative har omkring 60 medarbejdere og stor tiltro til fremtiden.

Du kan læse meddelelsen fra Kasper Hulthin-selskabet her.

Twitter sælger mobil-selskab for en milliard dollar

Du har muligvis aldrig hørt om Twitter-selskabet MoPub, som Twitter nu sælger for en milliard dollar.

Det er fordi, at MoPub ikke har gjort noget særligt stort væsen af sig, som Twitters reklame-selskab til mobil annoncering.

Køberen er reklame-selskabet AppLovin Corp. MoPub solgte for Twitter mobil-annoncer for 1,2 milliarder kroner i fjor.

Twitter skiller sig af med hele butikken, fordi selskabet nu vil fokusere på salg af annoncer på sin egen app og på sit website og derved ‘positionere sig til langtids-vækst,” som det hedder.

Google vil investere 6,5 milliarder kroner i Afrika i de kommende år

Google vil investere en milliard dollar - omkring 6,5 milliarder kroner - i Afrika over de kommende fem år, meddeler selskabet.

Pengene skal investeres i udbygning af internet samt i afrikanske startups, der fokuserer på digitale løsninger.

De vil blandt andet kunne få adgang til Googles netværk, teknologier og ekspertise. Google har især fokus på selskaber inden for fintech og e-handel.

De mange penge skal tilflyde de afrikanske lande via Googles nystiftede Africa Investment Fund.

Google meddeler, at selskabet desuden vil investere 10 millioner dollar i at yde lavrente-lån til små virksomheder i Ghana, Kenya, Nigeria og Sydafrika.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere