Artikel top billede

EU mødes i dag med Ukraines præsident for at diskutere militær støtte og cybersikkerhed

I dag er der topmøde i EU. Og emnerne, der skal diskuteres, handler om, om Ukraine skal have stillet militær hjælp til rådighed. Og hvordan EU og Ukraine kan samarbejde om cybersikkerhed, når Ukraines nabo Rusland banker på den digitale bagdør.

EU overvejer lige nu at stille en militær træningsmission til rådighed for Ukraine. Det sker efter længere tids spændinger mellem Ukraine og landets nabo Rusland.

Overvejelserne påbegyndte efter anmodning fra Ukraine om hjælp til "professionel militær uddannelse". EU sendte på denne opfordring en undersøgelsesmission til landet i sidste måned.

Og i dag vil EU diskutere mulighederne for militær hjælp og eventuelle mål for en sådan militær support under et topmøde tirsdag i Kiev, sagde anonyme embedsmænd fra EU ifølge mediet The Associated Press.

På tirsdagens topmøde deltager blandt andet EU-rådets formand Charles Michel og Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen. Også Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij vil deltage forhandlingerne.

Under mødet skal der også diskuteres desinformation og cybersikkerhed med de ukrainske kolleger.

Begge sider har allerede startet en dialog om cyber, med en anden runde af diskussioner om dette emne planlagt til næste år.

"Det, vi søger at opnå, er at indføre en mekanisme til næsten dagligt at styrke og uddybe det inter-institutionelle samarbejde om cybersikkerhed," sagde en embedsmand.

Andre dele af topmødet vil fokusere på de fremskridt, der er gjort siden EU og Ukraine underskrev en frihandels- og visumfri rejseaftale i 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere