Artikel top billede

(Foto: Guillaume Perigois)

EU mødes i dag med Ukraines præsident for at diskutere militær støtte og cybersikkerhed

I dag er der topmøde i EU. Og emnerne, der skal diskuteres, handler om, om Ukraine skal have stillet militær hjælp til rådighed. Og hvordan EU og Ukraine kan samarbejde om cybersikkerhed, når Ukraines nabo Rusland banker på den digitale bagdør.

EU overvejer lige nu at stille en militær træningsmission til rådighed for Ukraine. Det sker efter længere tids spændinger mellem Ukraine og landets nabo Rusland.

Overvejelserne påbegyndte efter anmodning fra Ukraine om hjælp til "professionel militær uddannelse". EU sendte på denne opfordring en undersøgelsesmission til landet i sidste måned.

Og i dag vil EU diskutere mulighederne for militær hjælp og eventuelle mål for en sådan militær support under et topmøde tirsdag i Kiev, sagde anonyme embedsmænd fra EU ifølge mediet The Associated Press.

På tirsdagens topmøde deltager blandt andet EU-rådets formand Charles Michel og Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen. Også Ukraines præsident Volodymyr Zelenskij vil deltage forhandlingerne.

Under mødet skal der også diskuteres desinformation og cybersikkerhed med de ukrainske kolleger.

Begge sider har allerede startet en dialog om cyber, med en anden runde af diskussioner om dette emne planlagt til næste år.

"Det, vi søger at opnå, er at indføre en mekanisme til næsten dagligt at styrke og uddybe det inter-institutionelle samarbejde om cybersikkerhed," sagde en embedsmand.

Andre dele af topmødet vil fokusere på de fremskridt, der er gjort siden EU og Ukraine underskrev en frihandels- og visumfri rejseaftale i 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere