Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fire ud af 10 danskere beskytter ikke mobiltelefon eller tablet / Oracle slår sig sammen med Microsoft, Google og IBM om cloud-masterplan / Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med dataetik

Fire ud af 10 danskere beskytter ikke mobiltelefon eller tablet. Oracle slår sig sammen med Microsoft, Google og IBM om cloud-masterplan. Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med dataetik. Mandag annoncerer Apple sit næste hardware-event.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing. Vi er nu halvvejs i ugen, og når du er nået til bunds i dagens overblik - som igen i dag er sammensat af Ditte Vinterberg Weng - så ligger der flere morgennyheder bag dig end foran dig i denne uge.

Rigtigt god fornøjelse.

Fire ud af 10 danskere beskytter ikke mobiltelefon eller tablet

Blandt 800 respondenter i Danmark, tilkendergiver 39 procent til cybersikkerhedsvirksomheden Bitdefender, at de ikke bruger antivirus eller anden beskyttelse på mobil eller tablet.

31 procent angiver årsagen til den manglende beskyttelse til at være, at de ganske simpelt bare ikke mener, at de har brug for den. Hvilket , sikkerhedsekspert hos Bitdefender Bogdan Botezatu til at kalde indstillingen for "mildest talt en smule skræmmende".

42 procent angiver at have oplevet mindst én trussel indenfor det seneste år, så som scam-beskeder eller -opkald og phishing-angreb.

Halvdelen af respondenterne bruger samme adgangskode på tværs af deres online konti. Dog er det kun 16 procent, der bruger simple kodeord, som ‘1234’ eller ‘kodeord’.

Trods disse tal og det høje antal af ubeskyttede respondenter, så er der dog noget, der alligevel tyder på, at danskerne er mindre udsatte end de 10 andre lande, som Bitdefender har foretaget lignende undersøgelse i.

"De to primære årsager til det er, at respondenterne har svaret, at de oplever færre trusler online, såsom phishing-angreb, og i mindre grad bruger simple kodeord," forklarer Botezatu.

Dette skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.

Oracle slår sig sammen med Microsoft, Google og IBM om cloud-masterplan

Administrationen af sikkerhedsadvarsler i multi-cloud-miljøer er i dag for udfordrende. Det planlægger Microsoft Azure, Googe Cloud og IBM at gøre noget ved. Og nu slutter Oracle sig til projektet.

Projektet har fået navnet Cloud Security Notification Framework (CSNF). Initiativet søger at udvikle en standardiseret ramme til håndtering af cloud-sikkerhedsproblemer i virksomhedsmiljøer, som ofte bruger en række forskellige cloud-tjenester.

"Multi-cloud udvikler sig hurtigt fra en utilsigtet til en målrettet strategi for de fleste organisationer," siger Bala Chandran, vicepræsident for software og ansvarlig for sikkerhedsprodukter hos Oracle.

"Jeg er begejstret for at deltage i ONUG-styregruppen for at hjælpe med at definere standarder, der gør cloud-sikkerhed enkel og integreret for kunder på tværs af deres cloud-platforme."

ONUG er et samarbejdsorgan, der er sat i verden med det formål at identificere og levere tværsektorielle løsninger på virksomhedsspørgsmål som cybersikkerhed og databeskyttelse.

Det skriver online mediet ZDNet.

Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med dataetik

Dataetisk Råd har udviklet to værktøjer til at lette vejen til ansvarlig brug af data for virksomheder og offentlige organisationer.

5-trins-guiden "Dataetik – Sådan gør du" og det tilhørende "Dataetiske Canvas" viser læseren igennem dataetiske dilemmaer, og giver inspiration til, hvilke spørgsmål databehandleren kan stille sig selv og andre, når vedkommende arbejder med konkrete dataetiske problemstillinger.

”Ansvarlige digitale løsninger er efterspurgt, og dataetikken indeholder væsentlige bidrag hertil. Jeg oplever, at mange virksomheder, myndigheder og organisationer vægter ordentlighed, troværdighed og tillid højt og at virksomheder er opmærksomme på konkurrencefordelene ved at have dataetisk orden i butikken," lyder det fra formand for Dataetisk Råd, Johan Busse.

Værktøjerne belyser fordele, ulemper og utilsigtede konsekvenser og anviser en systematisk måde at tage beslutninger på et mere kvalificeret grundlag.

"Det er afgørende, at udviklingen sker på en ansvarlig måde, hvor mennesket beholder hovedrollen og digitaliseringens fordele afvejes med dens ulemper," lyder det i en pressemeddelelse fra Dataetisk Råd.

Du kan finde hele guiden her.

Mandag annoncerer Apple sit næste hardware-event

18. oktober er datoen, hvor Apple har annonceret sin næste handware-begivenhed. En begivenhed der forventes at afsløre teknologi-producentens nye MacBooks, en nydesignet high-end Mac Mini og muligvis et par tredjegenerations AirPods.

Invitationen, der er sendt forud for eventet afslører et ord om hvad der skal ske: Unleashed - på danske kan det oversættes til "sluppet løs" eller "frigjort".

Apples marketing-chefen Greg Joswiak har delt en video med event-annonceringen, hvor datoen skrives i en prikket skrifttype, der ifølge The Verge antyder, at der kan være mini LED-teknologi på vej.

Der har været rapporter i flere måneder om, at Apple er på vej til at frigive nye 14- og 16-tommer MacBook Pro-modeller.

De nye MacBooks ville være det sidste trin i Apples overgang væk fra Intel-chips og erstatte dem med en Arm-baseret processor kaldet M1X, som Apple designer selv.

Begivenheden vil blive streamet live på Apple.com klokken 19.00 dansk tid.