Artikel top billede

Apple advarer om højere risiko for cyberangreb, hvis EU vil gennemtvinge nyt lovforslag

Apple redegører for i en ny rapport, hvordan Apple-brugere vil komme i højere risiko for cyberangreb, hvis EU gennemfører ny lovgivning på området. En advokat beskylder Apples cybersikkerhedsbekymringer for at være ren distraktion.

Onsdag udsendte computer- og smartphone-producenten Apple en rapport, vis formål var at kritisere et nyt EU-udkast, som skal tvinge brugere til at installere software udenfor iPhone-producentens App Store.

"Hvis Apple blev tvunget til at støtte sideloading, ville flere skadelige apps nå ud til brugerne, fordi det ville være lettere for cyberkriminelle at målrette dem - selvom sideloading var begrænset til kun tredjeparts appbutikker," lyder det i rapporten.

Det skriver Reuters.

Apple advarer desuden om ondsidnede apps, der placerer sig i tredjeparts-app platforme og ad den vej inficerede forbrugerenheder.

Reglen som apple kritiserer lægegr sig op af en række forslag vis formål er at vriste monopolet som en ud af få App-store-udbydere, som Apple nyder godt af lige nu, ud af hænderne på de store giganter.

Men dette angreb på EU's udkast, fortæller advokat Damien Geradin til Reuters, ikke meget for. Geradin repræsenterer the Coalition for App Fairness, som består af Spotify, Match Group og Epic Games.

Han kalder anklagen om lavere cybersikkerhed ved sideloading for et forsøg på at distrahere.

"Det, der betyder noget for os, er forpligtelsen pålagt udviklere, hvis apps sælger digitale varer og tjenester til at bruge Apple In-App-betalingssystem," sagde han til Reuters.

Han tilføjer desuden:

"Dertil har Apples sikkerhedskrav ingen ben at gå på. Alternative betalingsløsninger leveret af Stripe, Adyen eller Paypal er lige så sikre som Apples betalingssystem," sagde han.

I Apples rapport henviser tech-giganten desuden til tal fra Kaspersky Lab, der viser at næsten seks millioner angreb hver måned påvirker Android-mobilenheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere