Artikel top billede

(Foto: Billy/Katja Holm)

Anders Tomsen stopper som CEO i Billy: Ageras indsætter italienske Alessandro Leoni som ny topchef

Ageras skifter ud på posten som CEO for regnskabsprogram-selskabet Billy, hvor Anders Tomsen fratræder blot 14 måneder efter, at han tiltrådte.

Efter blot godt et år på posten, stopper Anders Tomsen som CEO for det danske regnskabsprogram-selskab Billy.

Han afløses nu af den tidligere CEO for finans-selskabet Debitoor, italieneren Alessandro Justesen Leoni, der bliver indsat som topchef for Billy med store ambitioner.

“Før ville Billy hjælpe selvstændige til selv at kunne ordne bogføringen, men ambitionen er langt højere i dag. Billy skal automatisere 95 procent af bogføring og regnskab, så vi frigør de selvstændige til at fokusere på det de er gode til og vækste forretningen,” meddeler den nye direktør.

Med den nye direktør ved roret nåede Anders Tomsen kun at få blot knap 14 måneder på posten som øverste mand i selskabet.

Han overtog i september i fjor nemlig posten efter Jonas Midtgaard, der i sommeren 2020 forlod selskabet.

Dengang sagde Anders Tomsen til Computerworld, at han ikke kom med ‘nogen palads-revolution,’ men at et af de store fokusområder skulle være netop automatisering.

Anders Tomsen - der er tidligere salgsdirektør i e-conomic - blev indsat af Ageras, der købte Billy i 2019.

Det er da også Ageras, der nu har truffet beslutningen om at indsætte Alessandro Justesen Leonsi som topchef for Billy.

Også han har tidligere været ansat i e-conomic, hvor han i en årrække var udviklings-direktør, inden han skiftede til Debitoor, hvor han i seks år har været CEO.

“Billy er helt centralt i fremtidens ‘finansielle cockpit’, som Ageras er godt i gang med at sammmensætte af en række services og løsninger. Alle skal bruge et regnskab, store som små, så vi ser BiIly som styrepinden i vores kunders cockpit. Alessandro har erfaringen til at få alting til at spille sammen, både i forhold til at skabe de bedste løsninger til brugerne og i forhold til at styrke Billys markedsposition,” meddeler Martin Hegelund, medstifter af Ageras.

Alessandro Justesen Leoni peger på, at netop automatiseringen af al bogføring og regnskabs-håndtering kan blive essentiel for de små virksomheder, som Billy henvender sig til.

“Vi ved, at de administrative opgaver er en kæmpe frustration for de selvstændige. Du kan være verdens bedste møbelsnedker, men gå ned på bogføring, moms og regnskab,” siger den nye direktør.

Alessandro Justesen Leoni er fra Trento i det nordlige Italien, men har i en årrække boet i København.