Artikel top billede

Her er Center for Cybersikkerheds seks trin til et grundlæggende cyberforsvar: Sådan gør du

Center for Cybersikkerhed har netop offentliggjort en opdateret udgave af sin seks-trins-vejledning om grundlæggende cybersikkerhedsforsvar for virksomheder og myndigheder. Find hele vejledningen her.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop offentliggjort en vejledning med titlen "Cyberforsvar der virker", som er en seks trin-guide til myndigheder og virksomheder i at opbygge et grundlæggende syberforsvar.

"Hvis vejledningens trin implementeres, vil det være muligt at forhindre en markant del af de cyberangreb, som myndigheder og virksomheder løbende er udsat for, samt være i stand til effektivt at håndtere de angreb, der lykkes," skriver CFCS om sin guide.

Vigtigst af alt, poienteres det i vejledningen, er topledelsens bevågenhed overfor cyberområdet.

Uden ledelsens anerkendelse og engagemnet i problemet, kan et stærkt cyberforsvar ikke eksistere.

"Hvis du er chef i en myndighed eller virksomhed, er vejledningens seks trin noget, som du og resten af din ledelse skal kende til,” siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

De seks trins overskrifter er:

1. Ledelsens værktøjskasse, hvor relevante spørgsmål er en diciplin, som ledelsen skal kende til og lære, for at kunne støttes virksomhedens afdeling for cyberforsvar mest optimalt.

2. Teknikken, der hjælper os lister de programmer og processer, der jævnligt bør tilses af it-medarbejderne, som opdateringer og anskaffelse af antivirus-programmer.

3. Det hander om adfærd, som er et afsnit der gennemgår den sikkerhedskultur, der hjælper virksomhedens eller myndighedens medarbejderskare til som helhed at bidrage til sikkerheden i hverdagen.

4. Opdag fjenden, som gennemgår det praktisk tekniske arbejde med at overvåge systemer, og skabe sig et overblik over truslen for sin virksomhed eller myndighed.

5. Vær forberedt! Afsnittet gennemgår elementerne i en handlingsplan, som alle virksomheder og offentlige institutioner bør have når en krisesituation opstår.

6. Find huller i cyberforsvaret, som handler om... ja.

Hent hele vejledningen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere