Artikel top billede

Her er Center for Cybersikkerheds seks trin til et grundlæggende cyberforsvar: Sådan gør du

Center for Cybersikkerhed har netop offentliggjort en opdateret udgave af sin seks-trins-vejledning om grundlæggende cybersikkerhedsforsvar for virksomheder og myndigheder. Find hele vejledningen her.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop offentliggjort en vejledning med titlen "Cyberforsvar der virker", som er en seks trin-guide til myndigheder og virksomheder i at opbygge et grundlæggende syberforsvar.

"Hvis vejledningens trin implementeres, vil det være muligt at forhindre en markant del af de cyberangreb, som myndigheder og virksomheder løbende er udsat for, samt være i stand til effektivt at håndtere de angreb, der lykkes," skriver CFCS om sin guide.

Vigtigst af alt, poienteres det i vejledningen, er topledelsens bevågenhed overfor cyberområdet.

Uden ledelsens anerkendelse og engagemnet i problemet, kan et stærkt cyberforsvar ikke eksistere.

"Hvis du er chef i en myndighed eller virksomhed, er vejledningens seks trin noget, som du og resten af din ledelse skal kende til,” siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

De seks trins overskrifter er:

1. Ledelsens værktøjskasse, hvor relevante spørgsmål er en diciplin, som ledelsen skal kende til og lære, for at kunne støttes virksomhedens afdeling for cyberforsvar mest optimalt.

2. Teknikken, der hjælper os lister de programmer og processer, der jævnligt bør tilses af it-medarbejderne, som opdateringer og anskaffelse af antivirus-programmer.

3. Det hander om adfærd, som er et afsnit der gennemgår den sikkerhedskultur, der hjælper virksomhedens eller myndighedens medarbejderskare til som helhed at bidrage til sikkerheden i hverdagen.

4. Opdag fjenden, som gennemgår det praktisk tekniske arbejde med at overvåge systemer, og skabe sig et overblik over truslen for sin virksomhed eller myndighed.

5. Vær forberedt! Afsnittet gennemgår elementerne i en handlingsplan, som alle virksomheder og offentlige institutioner bør have når en krisesituation opstår.

6. Find huller i cyberforsvaret, som handler om... ja.

Hent hele vejledningen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere