Artikel top billede

Her er Center for Cybersikkerheds seks trin til et grundlæggende cyberforsvar: Sådan gør du

Center for Cybersikkerhed har netop offentliggjort en opdateret udgave af sin seks-trins-vejledning om grundlæggende cybersikkerhedsforsvar for virksomheder og myndigheder. Find hele vejledningen her.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop offentliggjort en vejledning med titlen "Cyberforsvar der virker", som er en seks trin-guide til myndigheder og virksomheder i at opbygge et grundlæggende syberforsvar.

"Hvis vejledningens trin implementeres, vil det være muligt at forhindre en markant del af de cyberangreb, som myndigheder og virksomheder løbende er udsat for, samt være i stand til effektivt at håndtere de angreb, der lykkes," skriver CFCS om sin guide.

Vigtigst af alt, poienteres det i vejledningen, er topledelsens bevågenhed overfor cyberområdet.

Uden ledelsens anerkendelse og engagemnet i problemet, kan et stærkt cyberforsvar ikke eksistere.

"Hvis du er chef i en myndighed eller virksomhed, er vejledningens seks trin noget, som du og resten af din ledelse skal kende til,” siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

De seks trins overskrifter er:

1. Ledelsens værktøjskasse, hvor relevante spørgsmål er en diciplin, som ledelsen skal kende til og lære, for at kunne støttes virksomhedens afdeling for cyberforsvar mest optimalt.

2. Teknikken, der hjælper os lister de programmer og processer, der jævnligt bør tilses af it-medarbejderne, som opdateringer og anskaffelse af antivirus-programmer.

3. Det hander om adfærd, som er et afsnit der gennemgår den sikkerhedskultur, der hjælper virksomhedens eller myndighedens medarbejderskare til som helhed at bidrage til sikkerheden i hverdagen.

4. Opdag fjenden, som gennemgår det praktisk tekniske arbejde med at overvåge systemer, og skabe sig et overblik over truslen for sin virksomhed eller myndighed.

5. Vær forberedt! Afsnittet gennemgår elementerne i en handlingsplan, som alle virksomheder og offentlige institutioner bør have når en krisesituation opstår.

6. Find huller i cyberforsvaret, som handler om... ja.

Hent hele vejledningen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere