Artikel top billede

(Foto: Google)

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Interview: Skal du gøre dit it-landskab mere grønt, kan du med fordel overveje at flytte mere data og drift til de store cloud-udbydere som Microsoft, AWS, Google og IBM. Sådan lyder det fra Anders Quitzau, partner hos Sustainia og tidligere innovationsdirektør hos IBM. "Vi taler i flere tilfælde om, at virksomheder kan opnå en strømbesparelse på 70 procent eller mere ved at flytte sit in house-datacenter til en cloud-udbyder," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • IBM's tidligere innovationsdirektør forklarer, hvorfor det i forhold til bæredygtighed giver mening at rykke til cloud-giganter
  • Hvor meget strømbesparelse der kan vindes ved at rykke til store cloud-udbydere
  • Hvad danske hosting-leverandører misser i forhold til den grønne omstilling
  • Hvilke udfordringer danske it-afdelinger står over for i den grønne omstilling
1.273
6:30 min
Danske hosting-leverandører bør været langt mere opmærksomme på, om de står godt nok i konkurrencen med store cloud-udbydere, når det kommer til den grønne omstilling.

For med stordriftsfordele, enorme investeringer og fokus på at placere datacentre tæt på bæredygtige energikilder kan giganter som Microsoft, Amazon Web Services, Google og IBM ofte tilbyde langt grønnere løsninger end lokale datacentre.

Navnlig bør danske hosting-leverandører skrue op for de grønne ambitioner, hvis de ikke i fremtiden skal blive fravalgt som følge af den bæredygtige agenda.

Sådan lyder det fra IBM's tidligere innovationsdirektør Anders Quitzau, der i dag er partner hos Sustainia.