Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Endnu en tidligere Facebook-ansat står frem: Anklager selskabet for at lade skadeligt indhold stå uberørt

En tidligere Facebook-medarbejder har valgt at stå frem og fortælle om selskabets praksis, hvor skadeligt indhold får lov til at forblive på mediet trods skadeligt indhold. Det er anden gang på en måned, at Facebook belastes af beskyldninger fra eksmedarbejdere.

Det er ikke mange uger siden, at en tidligere Facebook-ansat trådte frem og fortalte om selskabets prioriteter angående skadeligt indhold.

Nu er det sket igen.

Endnu en whistleblower er kritiserer selskabet for dets prioriteringer. Denne gang sker det i en officiel klage indsendt til det amerikanske finanstilsyn, SEC. Det skriver Washington Post.

Anklagen lyder her, at Facebook vægter vækst og profit over skadeligt indhold, der angiveligt får lov til at forblive oppe. Her går eksemplerne på hadefuld tale, misinformation og trusler, der bevidst ikke pilles ned.

Denne whistleblower, der tidligere har været en del af Facebooks integritetsteam, har delt dette dokument med avisen på betingelsen om at forblive anonym.

Whistlebloweren beskylder blandt andet Facebook for at nedtone alvoren af den russiske indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Hertil lyder anklager om, at højtstående Facebook-medarbejdere rutinemæssigt undlod at bekæmpe misinformationer og hadefuldt indhold af frygt for at den den tidligere præsident Donald Trump og hans allierede vrede.

For få uger siden lød samme beskyldninger fra Frances Haugen, tidligere produktchef hos Facebook. Hun har fremlagt en række interne dokumenter, som hun mener beviser, at Facebook bevist har ignoreret advarsler om skadelige effekterne af selskabet sociale platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere