Artikel top billede

Twitters solide fremgang aflyses af milliardforlig: Betaler erstatning på fem milliarder kroner til vildledte aktionærer

Det sociale medie Twitter oplever fremgang, både hvad angår brugere og økonomien. Men en gammel sag trækker alligevel tæppet væk under selskabets seneste regnskab.

I løbet af det sidste år er Twiters brugerskare steget med 24 millioner og er samlet oppe på 211 millioner brugere.

Det har været med til at øge omsætningen betragteligt, der er steget med 37 procent til 8,2 milliarder i tredje kvartal.

Men på trods af fremgangen ender det sociale medie alligevel i et dundrende underskud for årets trejde kvartal.

Det udslagsgivende er en gammel sag fra 2016, hvor Twitter har afsat fem milliarder kroner til er forlig med aktionærerne.

Selskabets investorer lagde sag an mod selskabet med anklagen om at uddele forkerte oplysninger om, hvor ofte brugerne benytter det sociale medie.

Aktionærerne mener, at de forkerte oplysninger har pumpet aktiekursen kunstigt op.

Dette forlig rammer i tredje kvartal, der derved ender i et underskud på 3,4 milliarder kroner. Til sammenligning lød oveskuddet på 200 millioner kroner samme kvartal sidste år.

Twitter beretter desuden, at Apples privacy-ændringer påvirkede resultaterne mindre end forventet. Det tilføjes, at effekten også vil være beskeden i indeværende kvartal.

Snapchat og Facebook har begge været hårdere ramt af Apples nye retningslinjer for IOS 14, hvor brugerne i højere grad kan fravælge målrettet reklame.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere