Artikel top billede

Twitters solide fremgang aflyses af milliardforlig: Betaler erstatning på fem milliarder kroner til vildledte aktionærer

Det sociale medie Twitter oplever fremgang, både hvad angår brugere og økonomien. Men en gammel sag trækker alligevel tæppet væk under selskabets seneste regnskab.

I løbet af det sidste år er Twiters brugerskare steget med 24 millioner og er samlet oppe på 211 millioner brugere.

Det har været med til at øge omsætningen betragteligt, der er steget med 37 procent til 8,2 milliarder i tredje kvartal.

Men på trods af fremgangen ender det sociale medie alligevel i et dundrende underskud for årets trejde kvartal.

Det udslagsgivende er en gammel sag fra 2016, hvor Twitter har afsat fem milliarder kroner til er forlig med aktionærerne.

Selskabets investorer lagde sag an mod selskabet med anklagen om at uddele forkerte oplysninger om, hvor ofte brugerne benytter det sociale medie.

Aktionærerne mener, at de forkerte oplysninger har pumpet aktiekursen kunstigt op.

Dette forlig rammer i tredje kvartal, der derved ender i et underskud på 3,4 milliarder kroner. Til sammenligning lød oveskuddet på 200 millioner kroner samme kvartal sidste år.

Twitter beretter desuden, at Apples privacy-ændringer påvirkede resultaterne mindre end forventet. Det tilføjes, at effekten også vil være beskeden i indeværende kvartal.

Snapchat og Facebook har begge været hårdere ramt af Apples nye retningslinjer for IOS 14, hvor brugerne i højere grad kan fravælge målrettet reklame.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere