Artikel top billede

Her er opgaven for regeringens nye “techgigant-kontor”: Søger nu medarbejdere

Regeringens nye “techgigant-kontor” får til opgave at “sikre større demokratisk kontrol med teknologiudviklingen,” som er i gang med at rekruttere folk.

Regeringens nye techgigant-kontor er i gang med at søge nye medarbejdere, som skal være med til at udvikle Danmarks kommende tech-politik.

Afdelingen ligger under Kulturministeriet, som oprettede kontoret i sommer, hvor man navngav den ‘Tech-gigant kontoret.’

Ministeriet ansatte fornylig Andreas Flensted Geertsen som chef for afdelingen.

Det er planen, at kontoret fuld bemandet skal bestå af seks medarbejdere.

Techgigant-kontoret får til opgave at “udvikle gennemtænkte politiske løsninger, som kan bidrage til at sikre større demokratisk kontrol med teknologiudviklingen og tech-giganternes indflydelse på vores samfund, vores demokrati og vores offentlige samtale,” som det hedder.

Det skal ske i samarbejde med regeringens såkaldte techgigant-taskforce, der samarbejder på tværs af de forskellige ministerier.

Andreas Geertsen er nu allerede i gang med at rekruttere nye folk. Han søger i første omgang en fuldmægtig, som skal tiltræde ved årskiftet og som skal være med til at opbygge det nye kontor.

Kontorchefen søger bredt.

“Du kan enten have et samfundsvidenskabeligt udgangspunkt for eksempel jura, økonomi, statskundskab eller forvaltning eller et mere teknologisk udgangspunkt fx naturvidenskab eller it,” hedder det.

Du kan læse mere om stillingen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere