Artikel top billede

Her er opgaven for regeringens nye “techgigant-kontor”: Søger nu medarbejdere

Regeringens nye “techgigant-kontor” får til opgave at “sikre større demokratisk kontrol med teknologiudviklingen,” som er i gang med at rekruttere folk.

Regeringens nye techgigant-kontor er i gang med at søge nye medarbejdere, som skal være med til at udvikle Danmarks kommende tech-politik.

Afdelingen ligger under Kulturministeriet, som oprettede kontoret i sommer, hvor man navngav den ‘Tech-gigant kontoret.’

Ministeriet ansatte fornylig Andreas Flensted Geertsen som chef for afdelingen.

Det er planen, at kontoret fuld bemandet skal bestå af seks medarbejdere.

Techgigant-kontoret får til opgave at “udvikle gennemtænkte politiske løsninger, som kan bidrage til at sikre større demokratisk kontrol med teknologiudviklingen og tech-giganternes indflydelse på vores samfund, vores demokrati og vores offentlige samtale,” som det hedder.

Det skal ske i samarbejde med regeringens såkaldte techgigant-taskforce, der samarbejder på tværs af de forskellige ministerier.

Andreas Geertsen er nu allerede i gang med at rekruttere nye folk. Han søger i første omgang en fuldmægtig, som skal tiltræde ved årskiftet og som skal være med til at opbygge det nye kontor.

Kontorchefen søger bredt.

“Du kan enten have et samfundsvidenskabeligt udgangspunkt for eksempel jura, økonomi, statskundskab eller forvaltning eller et mere teknologisk udgangspunkt fx naturvidenskab eller it,” hedder det.

Du kan læse mere om stillingen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere