Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple udsender ny beta-version af iOS-system, der kommer med en sladrefunktion som allerede hades af app-udbyderne

Apple lancerer en betaversion, at sit nye iOS-system, som kommer med en funktion, der kortlægger for iPhone-brugere præcist hvilke app, der følger med i hvad på enheden. Og den sladder-funktion falder ikke i god jord hos blandt andet Facebook og andre app-udbydere.

Apples App Privacy Report blev først præsenteret på Apples event WWDC 2021. Nu har det nye system fundet vej til Apples iPhones som iOS 15.2 beta-version.

Systemer præsenterer brugen af iPhone for en ny skærm, som kan slås til i indstillingerne, som giver Apples brugere et overblik over, hvilke oplysninger deres apps har adgang til, og hvad de deler.

Det skriver The Verge.

Til Apple-eventet forklarede smartphone-giganten, at den nye funktion vil vise brugeren hvilke tilladelser vedkommendes apps har, og hvor ofte de har fået adgang til dem i løbet af den sidste uge.

Den kan eksempelvis vise, at din vejrapp tilgår din placering hver time, skriver The Verge-journalisten.

Rapporten viser desuden de andre webdomæner, som pågældende app kontaktede, så brugeren kan sammenligen den information med de websteder, hun eller han besøgte direkte i appen.

Facebook og SnapChat sagsøger

Selv om den øgede gennemsigtighed må betragtes som et stort plus for brugeren, så er Apples privatlivs-oversigt ikke faldet i god jord hos hos alle app-udbydere.

Det tog Google godt to måneder at matche Apples iOS App Store-privatlivsetiketter, og både Facebook og SnapChat beskyldte delvist iPhones Ad Tracking Transparency-funktion - en funktion, der lader brugere fravælge visse former for annoncesporing - for mistede indtægtsmål.

Det er stadig ikke sikkert, at den nye funktion kommer med i den endelige udgave af iPhone-styresystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere