Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple udsender ny beta-version af iOS-system, der kommer med en sladrefunktion som allerede hades af app-udbyderne

Apple lancerer en betaversion, at sit nye iOS-system, som kommer med en funktion, der kortlægger for iPhone-brugere præcist hvilke app, der følger med i hvad på enheden. Og den sladder-funktion falder ikke i god jord hos blandt andet Facebook og andre app-udbydere.

Apples App Privacy Report blev først præsenteret på Apples event WWDC 2021. Nu har det nye system fundet vej til Apples iPhones som iOS 15.2 beta-version.

Systemer præsenterer brugen af iPhone for en ny skærm, som kan slås til i indstillingerne, som giver Apples brugere et overblik over, hvilke oplysninger deres apps har adgang til, og hvad de deler.

Det skriver The Verge.

Til Apple-eventet forklarede smartphone-giganten, at den nye funktion vil vise brugeren hvilke tilladelser vedkommendes apps har, og hvor ofte de har fået adgang til dem i løbet af den sidste uge.

Den kan eksempelvis vise, at din vejrapp tilgår din placering hver time, skriver The Verge-journalisten.

Rapporten viser desuden de andre webdomæner, som pågældende app kontaktede, så brugeren kan sammenligen den information med de websteder, hun eller han besøgte direkte i appen.

Facebook og SnapChat sagsøger

Selv om den øgede gennemsigtighed må betragtes som et stort plus for brugeren, så er Apples privatlivs-oversigt ikke faldet i god jord hos hos alle app-udbydere.

Det tog Google godt to måneder at matche Apples iOS App Store-privatlivsetiketter, og både Facebook og SnapChat beskyldte delvist iPhones Ad Tracking Transparency-funktion - en funktion, der lader brugere fravælge visse former for annoncesporing - for mistede indtægtsmål.

Det er stadig ikke sikkert, at den nye funktion kommer med i den endelige udgave af iPhone-styresystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere