Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Folkets tilbagevenden til de fysiske butikker lægger en dæmper på Amazons vilde vækstridt

Amazon har kunne fremvise enorme vækstrater under pandemien, hvor onlinehandlen bragede frem. Men nu begynder folk så småt at vende tilbage til de fysiske butikker, og det lægger en dæmper på Amazons omstæning, der også rammes af forsyningskæde-udfordringer.

Amazons vilde vækstridt påvirkes af folkets tilbagevenden til de fysiske butikker.

Vækstraterne er nemlig faldende og samtidig er der forsyningskæde-udfordringer.

E-handels-giganten har aflagt regnskab for tredje kvartal, der viser en omsætning på 110,8 milliarder dollar, hvilket er en vækst på 15 procent i forhold til perioden sidste år.

Det er mere end en halvering af den vækst, der blev set i samme kvartal sidste år, der lød på 37 procent, skriver CNBC.

Selskabet gav torsdag aften dansk tid en ny salgsprognose. Amazons salg forventes af lande mellem 130 til 140 milliarder dollar i indeværende kvartal. Det svarer til en vækst mellem fire og 12 procent.

"Vi har altid sagt, når vi konfronteres med valget mellem at optimere den kortsigtede indtjening, eller hvad der er bedst for vores kunder på lang sigt, vil vi vælge det sidste," siger Andy Jassy i forbindelse med regnskabet.

Topchefen tilføjede, at Amazon forventer at bruge "adskillige milliarder af dollar" i meromkostninger på forbrugerforretningen i fjerde kvartal, da selskabet både er ramt af mangel på arbejdskraft, voksende medarbejderomkostninger, forsyningskæde-problemer og stigende fly- og fragtpriser.

Alle disse udforringer skal Amazon navigere i forud for feriesæsonen, der er selskabets mest lukrative med både jul og black friday i vente.

Amazons toplinje i tredje kvartal og forudsigerne for fjerde kvartal ligger under analytikernes forventninger. Investorerne er heller ikke helt tilfredse, da Amazon-aktien blev sendt ned med godt fem procent i eftermarkedet.

Mens flere problemer udfordrer Amazons detailforretning, så stormer cloud-forretningen derud af. For tredje kvartal steg omsætningen hos AWS med 39 procent til 16,11 milliarder dolllar. Samtidig lød driftsresultatet for dette forretningsben på 4,88 milliarder dollar.

Det samlede driftsresultat for hele kvartalet endte på 880 millioner dollar. Det vil sige, at hvis ikke AWS' indtjening var så høj, havde koncernen endt med et rungende underskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere