Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ny iPhone-funktion tæt på lancering: Opdager hvis du er involveret i en bilulykke

En ny funktionen til iPhone og Apple Watch opdager, hvis du er involveret i en trafikulykke, og funktionen kan allerede være klar i begyndelsen af 2022.

Allerede i begyndelsen af næste år kan Apple være på vej med en ny helt funktion til brugere af iPhone og Apple Watch, der automatisk kan ringe til alarmcentralen, hvis brugeren har været involveret i en trafikulykke.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Funktionen har angiveligt navnet ”crash detection” og ved at udnytte iPhone og Apple Watch indbyggede accelerometer samt en række andre sensorer kan registrere en pludselig kraftig g-påvirkning, der indikerer at brugeren er involveret i en ulykke.

Analyserer data iPhones

Ifølge Wall Street Journal har Apple testet funktionen gennem det seneste, og som led i arbejdet har selskabet analyseret data fra Apple-enheder og opkald fra den amerikanske alarmcentral 911.

I den forbindelse har Apple allerede identificeret mere end 10 millioner mulige trafikulykker, hvor mere end 50.000 førte til et opkald til alarmcentralen.

Denne type funktionalitet er dog ikke ny. Ifølge Wall Street Journal tilføjede Google allerede i 2019 en lignende funktion til sine Pixel-telefoner, og derudover har biler fra den amerikanske bilgigant General Motors allerede siden 1996 funktionaliteten Onstar, der blandt kan kontakte alarmcentralen, hvis en bil har været involveret i en ulykke.

Apple har også allerede selv en funktion ved navn fall detection indbygget i Apple Watch.

Funktionen opdagerer, hvis en Apple Watch-bruger er faldet og kan herefter selv ringe op til alarmcentralen, hvis personen ikke viser tegn på at være ved bevidsthed.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere