BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ny iPhone-funktion tæt på lancering: Opdager hvis du er involveret i en bilulykke

En ny funktionen til iPhone og Apple Watch opdager, hvis du er involveret i en trafikulykke, og funktionen kan allerede være klar i begyndelsen af 2022.

Allerede i begyndelsen af næste år kan Apple være på vej med en ny helt funktion til brugere af iPhone og Apple Watch, der automatisk kan ringe til alarmcentralen, hvis brugeren har været involveret i en trafikulykke.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Funktionen har angiveligt navnet ”crash detection” og ved at udnytte iPhone og Apple Watch indbyggede accelerometer samt en række andre sensorer kan registrere en pludselig kraftig g-påvirkning, der indikerer at brugeren er involveret i en ulykke.

Analyserer data iPhones

Ifølge Wall Street Journal har Apple testet funktionen gennem det seneste, og som led i arbejdet har selskabet analyseret data fra Apple-enheder og opkald fra den amerikanske alarmcentral 911.

I den forbindelse har Apple allerede identificeret mere end 10 millioner mulige trafikulykker, hvor mere end 50.000 førte til et opkald til alarmcentralen.

Denne type funktionalitet er dog ikke ny. Ifølge Wall Street Journal tilføjede Google allerede i 2019 en lignende funktion til sine Pixel-telefoner, og derudover har biler fra den amerikanske bilgigant General Motors allerede siden 1996 funktionaliteten Onstar, der blandt kan kontakte alarmcentralen, hvis en bil har været involveret i en ulykke.

Apple har også allerede selv en funktion ved navn fall detection indbygget i Apple Watch.

Funktionen opdagerer, hvis en Apple Watch-bruger er faldet og kan herefter selv ringe op til alarmcentralen, hvis personen ikke viser tegn på at være ved bevidsthed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital