Artikel top billede

Syv mulige REvil-hackere arresteret siden februar: USA sigter nu to for amerikanske angreb

To potentielle gerningspersoner har USA netop sigtet for kriminelle aktiviteter i forbindelse med angreb, der tilskrives den berygtede cyberhacker-gruppe REvil. Én af de arresterede er kun 22 år.

En ukrainsk og en russisk statsborger er blevet arresteret og sigtet af USA for at have tilknytning til den berygtede hackergruppe REvil, som står bag flere globalt kendte hacks.

Den kun 22-årige ukrainer Yaroslav Vasinskyi blev arresteret i sidste måned efter at være rejst til Polen, ifølge det amerikanske justitsministerie.

Også en russiske statsborger, Yevgeniy Polyanin, har man pågrebet og fået 6,1 millioner dollar - cirka 40 millioner danske kroner - tilbage fra, som den formodede hacker muligvis har tjent på nogen af de 3.000 ransomware-angreb, han står tiltalt for i USA.

Det skriver The Associated Press.

USA har søgt om at få Vasinskyis udleveret fra Polen.

De to anholdelser er blot starten, lyder det fra viceanklager Lisa Monaco i et interview med The Associated Press i sidste uge. Hun sagde, at "i de kommende dage og uger vil man se flere arrestationer" såvel som flere beslaglæggelser af ulovligt udbytte af ransomware.

På en pressekonference i går sagde hun desuden:

"Vi har brugt ethvert værktøj til vores rådighed og udnyttet enhver autoritet, vi har til at jage og holde ansvarlige cyberkriminelle, uanset hvor de søger at gemme sig."

Begge anklager af de to potentielle REVil-hackere blev indgivet ved en føderal domstol i et nordligt distrikt i Texas. Det er særligt i denne stat, at REvil-ransomware har kompromitteret computernetværk hos over 20 lokale regeringsagenturer hen over sommeren i 2019.

Det amerikanske udenrigsministerie annoncerede mandag en belønning på 10 millioner dollar - over 64 millioner danske kroner - til enhver med information, der vil føre til pågribelse af ledere af REvil-gruppen.

EU pågriber fem REvil-medlemmer

Bekendtgørelsen af ​​de kriminelle anklager kom få timer efter, at Europol i sidste uge kunne melde ud, at fem hackere fra den omstridte gruppe er blevet anholdt siden februar på baggrund af en langvarig operation med 17 nationer involveret.

Rovet som disse mistænkte angiveligt har fået ud af deres kriminelle cyberafpresning, skriver Reuters, ligger på omkring 500 millioner euro - omkring 3,7 milliarder danske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere