Artikel top billede

KMD i 'tæt dialog' med valgsteder efter it-nedbrud

Opdateret. Der arbejdes på højtryk hos KMD for at få systemerne op at stå igen hos flere valgsteder, der har været ramt af it-problemer.

Opdatering. It-fejlen er nu løst, og flere valgsteder kører nu igen digitalt.

Flere valgsteder har måtte overgå til papirvalg som i gamle dage, efter at været ramt af problemer med digitale valglister, som leveres af KMD.

Nu melder KMD til Computerworld, at selskabet er i tæt dialog med de berørte valgsteder for at få it-systemerne op at køre igen.

Sådan lyder det fra KMD i en mail til Computerworld.

Ifølge KMD's oplysninger har seks valgsteder i Holbæk Kommune været ramt af "lidt opstartsvanskeligheder med teknikken."

Det ene valgsted har nu fået løst problemerne med digitale valglister, mens de andre fortsat kører videre manuelt.

"Cirka 1.000 valgsteder bruger digitale valglister, og i forbindelse med åbningen af landets valgsteder kan der være lidt opstartsvanskeligheder med teknikken," skriver KMD's pressechef Anne Rosa Simonsen i en mail, der fortsætter:

"KMD’s valgsupport er i tæt dialog med de fem resterende valgsteder og forventer snart at være i mål, så man igen kan bruge digitale valglister."

KMD's digitale valglister bruges til at scanne valgkort og kontrollere, om borgere har lov til at sætte deres kryds.

Paprivalg giver ekstra ventetid

Kommunal- og regionsvalg 2021 blev skudt i gang klokken 8, men Holbæk Kommune har som følge af it-problemerne oplevet længere ventetid ved valgstederne.

Til TV2 Øst, lød det nemlig tidligere fra kommunen, at man var overgået til såkaldt papirvalg.

"Vi er nu overgået til det, som hedder manuelt valg. Det vil sige et papirvalg som i gamle dage. Det gav lidt ekstra ventetid fra morgenen og måske lidt længere køer. Og så håber vi, at vi kan overgå til Systemvalg senere på dagen, lyder meldingen fra kommunen til TV2 Øst.

Omkring 1.000 valgsteder bruger de digitale valglister, som KMD leverer.

Og selvom nogle har været ramt af problemer, er valget ind til videre ifølge KMD forløbet efter planen.

"I det store hele er starten på valgdagen forløbet fredeligt og efter planen, og fra KMD’s side er vi glade for at understøtte valget med den afgørende digitale infrastruktur," skriver Anne Rosa Simonsen.