Artikel top billede

Flere valgsteder ramt af it-fejl: Overgår til manuelt valg

Opdateret. En it-fejl i Holbæk Kommune betyder, at en række valgsteder er gået over til at bruge papir til at kontrollere vælgerne i stedet for it-systemet fra KMD. KMD melder, at der arbejdes på sagen.

Opdatering. It-fejlen er nu løst, og flere valgsteder kører nu igen digitalt.

Kommunal- og regionsvalg 2021 blev skudt i gang klokken 8 i morges og løber frem til klokken 20.

Men allerede nu meldes der om it-problemer flere steder.

Flere valgsteder i Holbæk Kommune har således ikke adgang til KMD's valgsystem, der blandt andet bruges til at scanne valgkort og kontrollere, om borgere har lov til at sætte deres kryds.

I stedet er valgstederne overgået til en analog model, hvor man simpelthen hiver store papirark frem med navne og CPR-numre.

Det skriver TV2 Øst.

"Vi er nu overgået til det, som hedder manuelt valg. Det vil sige et papirvalg som i gamle dage. Det gav lidt ekstra ventetid fra morgenen og måske lidt længere køer. Og så håber vi, at vi kan overgå til Systemvalg senere på dagen, lyder meldingen fra kommunen til TV2 Øst.

Computerworld har været i kontakt med KMD, hvor det ind til videre kortfattet meldes, at der er KMD-supportere sat på sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger, er der også valgsteder i Vordingborg Kommune, der har oplevet problemer med de digitale lister.

Derudover lyder det indtil videre fra KMD, at valget ellers kører på sporet.

Computerworld afventer en officiel melding fra selskabet.

Opdateres.

KMD har ydet digital valgassistance siden 70'erne

Danmarks nuværende valgsystem leveres af KMD, og hvis du vil have direkte adgang til live opdateringer af resultaterne på den store valgaften og dagene efter, er det via KMD's hjemmeside det foregår.

KMD har hjulpet til med både lokale og nationale valg siden 1970'erne, og det er også KMD, der har printet og sendt valgkort ud til alle vælgere denne gang.

Valgresultaterne fra de enkelte kommuner og regioner bliver opsamlet i KMD’s systemer og præsenteret på hjemmesiden.

Det er de samme resultater, som på valgaftenen og de følgende dage bliver sendt videre til DR og TV 2.

Hjemmesiden har adressen kmdvalg.dk.