Artikel top billede

Nordisk Film køber 13 procent af spilvirksomhed for trecifret millionbeløb: Computerspil er nu større end den gamle film-forretning

Danske Nordisk Film investerer endnu en gang i en spilvirksomhed. Denne gang er det endnu et opkøb i Star Stable Entertainment, der står bag et hestespil henvendt til piger. Spilforretningen udgør nu Nordisk Films største forretningsområde, skriver Finans.

Nordisk Film, Danmarks største og ældste biografkæde, stiftet i 1915, investerer endnu en gang i spilvirksomhed.

For et trecifret millionbeløb har Nordisk Film, der er ejet af Egmont, købt yderligere 13 procent af det svenske Star Stable Entertainment, der står bag et yderst populært hestespil henvendt til piger.

Via Nordisk Film-divisionen Nordisk Games ejer koncernen nu en aktiemajoritet på knap 57 procent af Star Stable, der i 2020 fordoblede sin omsætning til cirka 275 millioner kroner.

Det oplyser Nordisk Film i en meddelelse til Computerworld.

Siden 2017 har Nordisk Film brut 1,5 milliarder kroner på investeringer i spilindustrien.

Og spilforretningen er nu blevet det største forretningsområde hos Nordisk Film, skriver Finans.

"Gaming er jo verdens største underholdningskategori med flere længder, så det er klart, at det også er en stor kategori for os og en del af vores transformation," siger direktør Allan Mathson Hansen til Finans.

Nordisk Film-direktøren afviser at komme ind på den præcise fordeling af omsætningen, men det forlyder, at spilforretningen i grove træk tegner sig for 50 procent af omsætningen.

Nordisk Film ikke foretaget et opkøb i Danmark de seneste tre år.