Artikel top billede

Nordisk Film køber 30 procent af britisk spilkæmpe for trecifret millionbeløb

Nordisk Film fortsætter med at købe massivt op af spil-selskaber med købet af 30 procent af britiske Supermassive Games for et trecifret million-beløb.

Det er flere år siden, at Nordisk Film meddelte, at spil var selskabets nye satsningsområde.

Siden har Nordisk Film gang på gang haft checkhæftet fremme for at købe op i både store og mindre spil-selskaber.

Nu er turen kommet til den britiske spil-producent Supermassive Games, som Nordisk Film nu køber 30,7 procent af, meddeler selskabet.

Nordisk Film lægger et trecifret millionbeløb på bordet for andelen i det britiske selskab, der med sine 200 medarbejdere står en række film-lignende spil - ofte med kendte skuespillere.

"Det er et etableret selskab, der befinder sig i en genre, som få selskaber i verden mestrer. Det er en kategori, som vi forventer får kraftig vækst, da vi tror, at den grundlæggende historiefortælling smelter mere og mere sammen med forskellige medier," siger direktør i Nordisk film, Allan Mathson Hansen, til Børsen

I en udsendt meddelelse siger han, at udvikling af computerspil er en 'vigtig komponent' i Nordisk Films strategi mod at blive til en 'moderne og globalt orienteret underholdnings-virksomhed.'

"Det er verdens største underholdningskategori og repræsenterer en moderne storytelling, som passer perfekt til os, og hvor vi allerede har set en høj vækst, som vil fortsætte," lyder det fra direktøren.

Det er kun få måneder siden, at Nordisk Film købte sig ind i spanske MercuryStream - også for et trecifret millionbeløb.

Det kan du læse mere om her: Nordisk Film lægger trecifret millionbeløb for 40 procent af spansk spiludvikler

I alt har Nordisk Film investeret i en række spilselskaber i de seneste år med hovedvægt på spil-studier i Sverige og Danmark.

Selskabet er nu medejer af Supermassive Games (Storbritannien), MercuryStream (Spanien), Avalanche Studios Group (Sverige), Star Stable Entertainment (Sverige), Raw Fury (Sverige), Nitro Games (Finland), Reto Moto (Danmark), Multiverse (Storbritannien) og Flashbulb Games (Danmark).
Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.