Artikel top billede

Mastercard nyder godt af udskydelse af nordisk it-betalingsprojekt: "Betalingsservice er bare en cash cow"

Mastercard er entreprenør på det store it-projekt, P27, der skal etablere en nordisk betalingsmotorvej. Projektet er udskudt til 2025 alt imens, Mastercard nyder godt af solid omsætning på Betalingsservice, skriver Børsen.

Det enorme it-betalingsprojekt P27, der blev lanceret i 2017 af de største nordiske banker, er flere gange udskudt.

Nu forventes det komplicerede projekt først at stå færdig til påsken 2025.

En aktør, der kommer til at nyde godt af det store it-koks, er Mastercard.

For efter Mastercards overtagelse af dele af Nets, som faldt på plads i foråret, sikrede Mastercard sig også Betalingsservice.

Paradoksalt nok er Mastercard dog også entreprenør på P27-projektet sammen med seks nordiske storbanker som bygherrer.

Og når danske forbrugere og virksomheder årligt betaler over en milliard kroner for Betalingsservice, og P27-betalingsmotorvejen er skudt flere år frem i tiden, er der udsigt til, at en lukrativ indtjening fortsætter med at lune i Mastercards regnskaber.

Lige nu lyder grundprisen på 4,32 kroner per transaktion for Betalingsservice, og selvom der skal betales en krone tilbage til bankerne, er det noget af et guldæg, Mastercard har fået fat på, lyder det fra Jan Damsgaard, professor på CBS.

Det skriver Børsen.

"Mastercard er interesserede i, at det gerne må gå langsommere, end det ellers kunne. Betalingsservice er bare en cash cow, der fortsat genererer penge. Det er klart, at den gamle betalingsløsning er meget mere lukrativ end en kommende løsning," siger Jan Damsgaard til Børsen.

Det forsinkede og ambitiøse nordiske P27-projekt vil efter planen komme med en indbygget funktion for regningsbetalinger, der vil gøre betaling af regninger meget billigere.

I 2019 håndterede Betalingsservice 250 millioner transaktioner.

Mastercard har ikke ønsket at stille op til et interview med Børsen, men skriver i en mail til Børsen, at man er meget opsat på, at P27-projektet udføres hurtigt.

Derudover henviser Mastercard til P27-partnerskabet for kommentarer, og holder sig fra at kommentere prisen for Betalingsservice.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Fullstack-udvikler i et automatiseret DevOps-miljø

Danske Spil A/S

Erfaren Full-stack udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere