Artikel top billede

Mastercard nyder godt af udskydelse af nordisk it-betalingsprojekt: "Betalingsservice er bare en cash cow"

Mastercard er entreprenør på det store it-projekt, P27, der skal etablere en nordisk betalingsmotorvej. Projektet er udskudt til 2025 alt imens, Mastercard nyder godt af solid omsætning på Betalingsservice, skriver Børsen.

Det enorme it-betalingsprojekt P27, der blev lanceret i 2017 af de største nordiske banker, er flere gange udskudt.

Nu forventes det komplicerede projekt først at stå færdig til påsken 2025.

En aktør, der kommer til at nyde godt af det store it-koks, er Mastercard.

For efter Mastercards overtagelse af dele af Nets, som faldt på plads i foråret, sikrede Mastercard sig også Betalingsservice.

Paradoksalt nok er Mastercard dog også entreprenør på P27-projektet sammen med seks nordiske storbanker som bygherrer.

Og når danske forbrugere og virksomheder årligt betaler over en milliard kroner for Betalingsservice, og P27-betalingsmotorvejen er skudt flere år frem i tiden, er der udsigt til, at en lukrativ indtjening fortsætter med at lune i Mastercards regnskaber.

Lige nu lyder grundprisen på 4,32 kroner per transaktion for Betalingsservice, og selvom der skal betales en krone tilbage til bankerne, er det noget af et guldæg, Mastercard har fået fat på, lyder det fra Jan Damsgaard, professor på CBS.

Det skriver Børsen.

"Mastercard er interesserede i, at det gerne må gå langsommere, end det ellers kunne. Betalingsservice er bare en cash cow, der fortsat genererer penge. Det er klart, at den gamle betalingsløsning er meget mere lukrativ end en kommende løsning," siger Jan Damsgaard til Børsen.

Det forsinkede og ambitiøse nordiske P27-projekt vil efter planen komme med en indbygget funktion for regningsbetalinger, der vil gøre betaling af regninger meget billigere.

I 2019 håndterede Betalingsservice 250 millioner transaktioner.

Mastercard har ikke ønsket at stille op til et interview med Børsen, men skriver i en mail til Børsen, at man er meget opsat på, at P27-projektet udføres hurtigt.

Derudover henviser Mastercard til P27-partnerskabet for kommentarer, og holder sig fra at kommentere prisen for Betalingsservice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere