Artikel top billede

Mastercard nyder godt af udskydelse af nordisk it-betalingsprojekt: "Betalingsservice er bare en cash cow"

Mastercard er entreprenør på det store it-projekt, P27, der skal etablere en nordisk betalingsmotorvej. Projektet er udskudt til 2025 alt imens, Mastercard nyder godt af solid omsætning på Betalingsservice, skriver Børsen.

Det enorme it-betalingsprojekt P27, der blev lanceret i 2017 af de største nordiske banker, er flere gange udskudt.

Nu forventes det komplicerede projekt først at stå færdig til påsken 2025.

En aktør, der kommer til at nyde godt af det store it-koks, er Mastercard.

For efter Mastercards overtagelse af dele af Nets, som faldt på plads i foråret, sikrede Mastercard sig også Betalingsservice.

Paradoksalt nok er Mastercard dog også entreprenør på P27-projektet sammen med seks nordiske storbanker som bygherrer.

Og når danske forbrugere og virksomheder årligt betaler over en milliard kroner for Betalingsservice, og P27-betalingsmotorvejen er skudt flere år frem i tiden, er der udsigt til, at en lukrativ indtjening fortsætter med at lune i Mastercards regnskaber.

Lige nu lyder grundprisen på 4,32 kroner per transaktion for Betalingsservice, og selvom der skal betales en krone tilbage til bankerne, er det noget af et guldæg, Mastercard har fået fat på, lyder det fra Jan Damsgaard, professor på CBS.

Det skriver Børsen.

"Mastercard er interesserede i, at det gerne må gå langsommere, end det ellers kunne. Betalingsservice er bare en cash cow, der fortsat genererer penge. Det er klart, at den gamle betalingsløsning er meget mere lukrativ end en kommende løsning," siger Jan Damsgaard til Børsen.

Det forsinkede og ambitiøse nordiske P27-projekt vil efter planen komme med en indbygget funktion for regningsbetalinger, der vil gøre betaling af regninger meget billigere.

I 2019 håndterede Betalingsservice 250 millioner transaktioner.

Mastercard har ikke ønsket at stille op til et interview med Børsen, men skriver i en mail til Børsen, at man er meget opsat på, at P27-projektet udføres hurtigt.

Derudover henviser Mastercard til P27-partnerskabet for kommentarer, og holder sig fra at kommentere prisen for Betalingsservice.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere