Artikel top billede

Mastercard vil rulle Nets-teknologi ud i hele verden efter grønt lys til overtagelse

Mastercard vil rulle teknologi fra danske Nets ud i hele verden, efter Mastercards opkøb af Nets er gået endeligt igennem.

Betalingsteknologi fra danske Nets står til at blive rullet ud i hele verden, efter amerikanske Mastercard fredag efter et langt forløb gennemførte den endelige overtagelse af Nets-divisionen Corporate Services, der blandt andet rummer Betalingsservice.

Det fortæller Peter Klein, der for Mastercard har været tovholder på opkøbet, til Børsen.

“Vi ser Nets Payment Services som en regional succeshistorie, der er skabt af nogle helt fantastiske folk, og det er vores intention at beskytte det og bygge videre på det ved at tage den banebrydende teknologi, de kommer med, og løfte det op på globalt plan,” siger han.

Nets og Mastercard gav hinanden håndslag på Mastercards køb af Nets’ Corporate Services i 2019, hvor parterne aftalte, at Mastercard skulle betale godt 21 milliarder kroner for Nets-divisionen.

Du kan læse mere om overtagelsen her: Betalingsservice er nu på amerikanske hænder: Nets har endeligt gennemført frasalg.

Ifølge Børsen er Mastercard Payment Services allerede i gang med at implementere eksempelvis Betalingsservice i andre lande.

Peter Klein peger på, at markedet for betalingssystemer for tiden er i opbrud og ved at tilpasse sig et marked under forandring, hvor det i stigende grad eksempelvis forventes, at der kan gennemføres straksbetalinger.
Nets blev i november i fjor solgt til italienske Nexi.

Det kan du læse mere om her: Nets har aftale på plads: Fusionerer med italienske Nexi - skaber europæisk betalingsgigant