Artikel top billede

MX Mini Keys med Ipad Pro 12,9" (Foto: Lars Jacobsen)

Test: MX Keys Mini er Logitechs bedste tastatur i mini-udgave

Test: Logitechs gode MX-serie har fået en lillebror, som er oplagt til rejsen eller det lille skrivebord. Læs testen af MX Key Mini tastaturet og MX Anywhere 3 musen her.

Computerworld tester: I 2019 lancerede Logitech keyboardet MX Keys og den matchende mus MX Master 3. Begge dele har siden leveret glæde på denne anmelders hjemmearbejdsplads.

Både fordi der er talt om et rigtigt godt tastatur og en rigtig god mus, men også fordi produkterne med deres lave profil og diskrete grå-tonede design faktisk er til at holde ud at se på.

For nyligt fandt Logitch så krympe-strålen frem og lancerede MX Keys Mini som er…vent på det…en mindre udgave af MX Keys. Men nu også tilgængeligt i hvid og et par andre farver.

MX Keys Mini har derfor mistet det numeriske tastatur yderst til højre, så bredden er nu på 295,99 mm og vægten på 506 gram. Men ellers er tastaturet stort set som tidligere.

Det kommer samtidig i to udgaven: En generel/pc-orienteret version og en iOS/Mac-udgave med de knapper, som hører til der.

Vi har testet MX Keys Mini i pc-udgaven sammen med den rejse-venlige mus MX Anywhere 3 i et par måneder - begge dele sammen med både pc og en Ipad Pro 12,9”.

Nemt at skifte mellem enheder

Det er nemt, for en af de lækre ting ved MX-serien af tastaturer og mus er, at du nemt kan skifte mellem tre forskellige gemte enheder.

Med et enkelt tryk på tastaturet har vi derfor under testen nemt kunne skifte mellem at skrive på en pc og så lige hoppe over til iPad for at svare på en besked.

På musene er det lidt mere besværligt, men kun fordi knappen sidder i bunden.

Det er en god funktion, især på enheder som du tit har med i tasken i sommerhus eller på rejse. Og sammen med en iPad kan musen og tastaturet transformere det fra en underholdningsmaskine til noget, som du faktisk kan arbejde på.

Vigtigst ved et tastatur og mus er dog, om de virker i dagligdagen. Og det gør de.

De baggrundsbelyste taster på MX Keys Mini er af samme flade og store som på MX Keys, som gør dem nemme at ramme.

Vandringen er i den korte ende, men den er der og lander samtidig blødt, når tasten ikke kan vandre mere.

Så der er klar feedback og du ved, at tasten er ramt. Der er samtidig en lille smule lyd fra tasterne, så du også har en lydmæssig feedback fra tastaturet.

Der er samtidig en række praktiske genvejstaster i toppen af tastaturet, hvor du kan skrue op og ned for din tilknyttede enheds lyd, baggrundslyset på tastaturet, indsætte emojis eller skifte mellem enheder.

Og så er tastaturet så solidt og velbygget, at du ikke er bange for at smide det i tasken og tage det med ud i verden.

Musen er lille men god

Ikke overraskende er musen MX Anywhere 3 for lille til at sidde med til hverdag. Men til en tur i sommerhus eller lignende går det fint.

Og faktisk betyder den lille størrelse, at denne anmelder er begyndt at have den fast i pendler-tasken sammen med bærbaren. Ikke mindst fordi den kører på samtlige overflader, vi har smidt efter den.

MX Keys Mini skulle kunne bruges i op til 10 dage og musen op til 70 dage på en opladning. Så langt har vi ikke strukket den, selv efter flere dages intens brug har vi ikke set den røde advarselsdiode som signalerer, at det er tid til at lade.

Opladningen sker i øvrigt med USB C og sker hurtigt. Logitech selv siger, at du efter et minuts opladning kan bruge musen i tre timer, en slags Tesla-inspireret supercharger til mus.

Til hverdag ville vi fortsat vælge det store MX Keys. Men er du på udkig efter et solidt tastatur i miniformat som nemt kan skifte mellem flere enheder, så er MX Keys Mini hermed anbefalet til dig. Og musen er også god…


Loading ikon