Artikel top billede

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR)

Danske Regioner advarede Digitaliseringsstyrelsen om alvorlige fejl i Digital Post for flere uger siden: Her er de kritiske problemer i løsningen

Allerede for flere uger siden advarede Danske Regioner om store problemer med det nye Digital Post. Løsningen er nemlig fyldt med fejl, det kan ikke testes ordentligt og der er enorm usikkerhed om, hvordan systemet vil fungere, når det bliver sat i drift, lyder det fra regionerne. Det kan Computerworld nu afsløre på baggrund af breve fra Danske Regioner til Digitaliseringsstyrelsen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvor galt det ifølge Danske Regioner står til med det nye Digital Post
  • Tjek hvilke bekymringer Danske Regioner havde med det nye Digital Post
  • Hvilke konsekvenser Danske Regioner var bekymrede for
1.125
5:45 min
Digitaliseringsstyrelsen blev for flere uger siden advaret om, at der var store problemer med den nye Digital Post-løsning, udviklet af Netcompany.

Alligevel fortsatte Digitaliseringsstyrelsen med planen om, at der skulle slukkes for det eksisterende Digital Post landet over fra 26. november, inden den nye løsning skulle være i luften 30. november.

Nu kan Computerworld afsløre, at der ifølge Danske Regioner helt op til, at Digital Post skulle lanceres, var så store problemer med løsningen, at regionerne følte sig nødsagede til at arbejdede med en plan b.

Det fremgår af to breve, Computerworld er i besiddelse af.

Først efter endnu en advarsel få dage inden go-live, og denne gang i endnu skarpere tone og med konkrete eksempler på fejl, valgte Digitaliseringsstyrelsen at indstille den enorme digitale post-udskiftning.

Det står dog i skarp kontrast til den udmelding, der onsdag kom fra Digitaliseringsstyrelsen, da der pludseligt blev trukket i nødbremsen for det store Digital Post-projekt.

Her lød det nemlig, at løsningen var klar til at blive rullet ud, og det var ifølge styrelsen i stedet af hensyn til regionerne, der blandt andet skulle bruge mere tid til at teste, at man indstillede overgangen.