Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Europæiske teleselskaber: Amerikanerne skal være med til at finansiere netværksomkostninger

12 europæiske teleselskaber er gået sammen i en erklæring, der beder amerikanske kolleger i branchen om at spæde i kassen, når der skal udvikles på det europæiske telenetværk. Se hvorfor de finder det rimeligt her.

De amerikanske teknologigiganter bør også lægge penge til omkostningerne for at udvikle Europas telenetværk, fordi de bruger dem i så stor stil. Det mener blandt andet topchefer for Deutsche Telekom samt 11 andre store europæiske teleselskaber.

Opfordringen kommer på et tidspunkt, hvor teleindustrien står overfor store investeringer i 5G-, fiber- og kabelnetværk for blandt andet at kunne bære tunge data- og cloudtjenester, som leveres af amerikanske Netflix, Google, YouTube og Facebook.

I en fælles erklæring, som mediet Reuters har set, skriver de administrerende direktører for de 12 selskaber:

"En stor og stigende del af netværkstrafikken genereres af store teknologiske platforme, som også tjener penge på det. Men det kræver kontinuerlige, intensive netværksinvesteringer og planlægning af telekommunikationssektoren."

Sidste år steg investeringer i den europæiske telekommunikationssektor til det største niveau i seks år.

Derfor konkluderer selskaberne også i erklæringen, at "denne model – som gør det muligt for EU-borgere at nyde frugterne af den digitale transformation – kun kan være bæredygtig, hvis store teknologiske platforme også bidrager retfærdigt til netværksomkostningerne."

Erklæringens afsendere omfatter administrerende direktører for Deutsche Telekom, Telefonica, Orange, KPN, BT Group, Telekom Austria, Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia Company og Swisscom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere