Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Europæiske teleselskaber: Amerikanerne skal være med til at finansiere netværksomkostninger

12 europæiske teleselskaber er gået sammen i en erklæring, der beder amerikanske kolleger i branchen om at spæde i kassen, når der skal udvikles på det europæiske telenetværk. Se hvorfor de finder det rimeligt her.

De amerikanske teknologigiganter bør også lægge penge til omkostningerne for at udvikle Europas telenetværk, fordi de bruger dem i så stor stil. Det mener blandt andet topchefer for Deutsche Telekom samt 11 andre store europæiske teleselskaber.

Opfordringen kommer på et tidspunkt, hvor teleindustrien står overfor store investeringer i 5G-, fiber- og kabelnetværk for blandt andet at kunne bære tunge data- og cloudtjenester, som leveres af amerikanske Netflix, Google, YouTube og Facebook.

I en fælles erklæring, som mediet Reuters har set, skriver de administrerende direktører for de 12 selskaber:

"En stor og stigende del af netværkstrafikken genereres af store teknologiske platforme, som også tjener penge på det. Men det kræver kontinuerlige, intensive netværksinvesteringer og planlægning af telekommunikationssektoren."

Sidste år steg investeringer i den europæiske telekommunikationssektor til det største niveau i seks år.

Derfor konkluderer selskaberne også i erklæringen, at "denne model – som gør det muligt for EU-borgere at nyde frugterne af den digitale transformation – kun kan være bæredygtig, hvis store teknologiske platforme også bidrager retfærdigt til netværksomkostningerne."

Erklæringens afsendere omfatter administrerende direktører for Deutsche Telekom, Telefonica, Orange, KPN, BT Group, Telekom Austria, Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia Company og Swisscom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere