Artikel top billede

Oneplus erkender alvorlig fejl: Opkald kan aflyttes

En fejl i et chipset fra producenten Mediatek betyder, at telefoner fra Oneplus er sårbare overfor aflytninger.

Der er dårligt nyt til folk, der ejer en Oneplus Nord 2-telefon.

For telefonen er ifølge Ekstra Bladet ramt af en alvorlig fejl, der kan give it-kriminelle mulighed for både at aflytte telefonsamtaler og installere apps uden at brugeren har givet tilladelse til det.

Problemerne skyldes et sikkerhedshul i chipset fra producenten MediaTek.

Sikkerhedshullet blev opdaget for to måneder siden, men Oneplus har endnu ikke udsendt en softwareopdatering, der kan lappe hullet.

”'Vi er opmærksomme på problemet og vores R&D-team har kontaktet MediaTek for at få mere information. Vi tager sikkerhed ekstremt seriøst og vil udsende en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, så hurtigt som muligt', oplyser OnePlus til Ekstra Bladet.

OnePlus Nord 2 er ifølge Ekstra Bladet den eneste berørte telefon fra OnePlus som berørt, men mediet påpeger at Motorola Edge 20 Lite og Xiaomi 11T også bruger det berørte chipset.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere