Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Panasonic ramt af stort hackerangreb

Den japanske elektronikproducent bekræfter, at selskabet har været udsat for et cyberangreb og databrud.

Japanske Panasonic har været udsat for et hackerangreb.

Det store elektronikselskabs netværk blev ulovligt tilgået af tredjepart 11. november 2021.

Det oplyser Panasonic i en meddelelse.

Data på en filserver er blevet tilgået under angrebet, og efterfølgende har Panasonic gennemførte modforanstaltninger for at forhindre adgangen til netværket, lyder det.

Panasonic har både sat gang i undersøgelse af angrebets omfang og samarbejder med en specialist, der skal undersøge hændelsen nærmere, herunder om der er blevet lægget personoplysninger og/eller følsomme oplysninger.

Det japanske selskab beklager samtidig måtte udsende meddelelsen.

"Panasonic vil gerne udtrykke sin dybeste undskyldning for enhver bekymring eller ulejlighed som følge af denne hændelse," lyder det fra selskabet.

Ifølge Zdnets oplysninger har flere japanske medier kunne berette at angrebet faktisk fandt sted helt tilbage fra 22 juni og først sluttede 3. november.

Senere har Panasonic bekræftet at 11. november blot er den dato, hvor selskabet blev opmærksom på databruddet.

Et japansk medie kan ifølge Zdnet også fortælle, at angrebet var målrettet servere med oplsyninger om Panasonics forretningspartnere og virksomhedens teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere