Artikel top billede

(Foto: Jabra)

Test: Stærk software spiller Jabras gode Elite 7 Pro og Active headset endnu bedre

Jabra fortsætter med at skrumpe og forbedre deres headset med den seneste Elite 7 udgave. Læs her hvorfor vores anmelder er begejstret for de små høretelefoner.

Jabra har fat i den lange ende når det kommer til små høretelefoner. Deres 65t var gode. Efterfølgerene 75t og 85t var bedre.

Og de nye Elite 7-serie er igen en smule bedre.

Det viser vores test over de sidste par måneder, hvor de små og lette høretelefoner fra 7-serien har siddet i ørene.

Noget af det skyldes selvfølgelig at Jabras ingeniører igen har formået at skrumpe de enkelte enheder. Ikke at 85t var voldsomt store, men mindre er som altid bedre.

Især når du har ørepropperne på i timevis under en flyvetur eller en lang dag på et støjende storrumskontor – for det er her, at lyden virkeligt effektivt lukkes ude med Elite 7-serien.

God software

Og noget af det skyldes at Jabras høretelefoner ikke står alene, men suppleres af en omfattende software-pakke samlet i Jabras Sound+ app.

I appen kan du derfor fin-tune den aktive støjdæmpning, måle om du anvender den korrekte størrelse gummi-ørepropper (der følger tre størrelser med) og tage en høretest der skræddersyr lyden og balancen til netop din hørelse.

Det sidste er især en fordel når du som denne tester lytter har en smule forskel i hørelsen. Her gør Jabras fintuning en stor forskel.

Er du ikke helt tilfreds med opsætningen, kan du desuden tilpasse de enkelte knappers funktion og lyden så det passer bedre til netop din smag.

Resultatet er, at helheden er mere end summen af delene når god hardware møder god software.

Som med forgængerne er lyden i den absolut gode ende. Selv den vibrerende bas og Sharon Robertsons dybe vokal på Leonard Cohens Boogie Street fra Ten New Songs står klart i øregangene med Elite 7-serien.

Måske bliver den helt dybe bas lige en smule for mudret til denne anmelder, men så kan der heldigvis skrues ned i app´en.

Samtaler kræver stadig stilhed

Opkald går også fint igennem. Men de små høretelefoner samler meget let den omgivende lyd op. Vores samtalepartnere i den anden ende klagede i hvert fald over støjen ved en helt almindelige tur i supermarkedet, mens samtaler i en nyere bil blev vurderet som ok.

Det er ikke noget som er unikt for Elite-serien, men noget der plager samtlige andre vi har prøvet uanset mærke. Her er en model med mikrofonen tættere på munden, som Jabras egen Evolve 75, bare bedre.

Med det sagt, så er den største udfordring med Jabras Elite 7-serie faktisk hvilken model, som du skal vælge. For Elite 7 kommer i to versioner: Elite 7 Pro og Elite 7 Active.

Pro-udgaven kommer med fire mikrofoner og den såkaldte Jabra MultiSensor Voice-teknologi. Ifølge Jabra kan høretelefonerne derfor mærke om det blæser og i stedet skifte til bone conduction-løsningen, og dermed sikre bedre lyd.

Vi havde dog svært ved at finde den helt store forskel mellem Elite 7 Pro og Elite 7 Active, som koster et par hundrede kroner mindre.

Vil vælge Active-udgaven

Samtidig kommer Active-udgaven med en anden og mere skridsikker overflade der gør enhederne og oplade-etuiet nemmere at holde på. Samtidig er det vores oplevelse, at Active-overfladen gør at høretelefonerne føles mere sikkert placeret i øregangen - hvor Pro-udgavens plastik kan opleves ret glat.

Vi ville derfor pege på Elite 7 Active som det bedste valg. Og det er et godt valg.

Det trækker dog lidt ned at Elite 7-serien pt. kun understøtter én Bluetooth-tilslutning. Vil du derfor skifte mellem din telefon og din bærbare skal du hver gang parre dine Jabras med din enhed. Jabra lover at dette vil blive rettet med en firmware-opdatering i januar 2022 - noget der klares nemt via Sound+ app´en.

Kan du leve med den begrænsning et par måneder endnu, så er der ikke så meget at rafle om: Jabra Elite 7-serien er et sæt rigtigt gode høretelefoner.


Loading ikon