Artikel top billede

Det er lykkedes Jabra at gøre deres Elite 7 og 3 serie endnu mindre. De skulle efter sigende være 16 procent mindre end 75t modellen.

Jabra gentænker populære høretelefoner - og lancerer første billige model

Nye høretelefoner fra danske Jabra er både mindre og med nye avancerede funktioner. Og for første gang lancerer selskabet også en billigere model, som giver dig god lyd til 649 kroner.

Danske Jabra har de seneste par år haft stor succes med sin serie af små avancerede høretelefoner.

Modellerne 65t, 75t og senest 85t har leveret stadig bedre lyd og stadigt mere avancerede funktioner som aktiv støjdæmpning og individuel tuning af musikken til netop din hørelse.

Kombineret med særlige vandtætte Active-modeller har det gjort Elite t-modellerne populære hos både anmeldere og forbrugere.

Men nu er det slut. Eller rettere: Jabra har været hjemme i laboratoriet for at gentænke serien. Og for at 3D scanne 62.000 ører.

Resultatet er tre nye modeller: Elite 7 Pro, Elite 7 Active og Elite 3.

De to første modeller er blevet opdateret med nye højtalere og det, som Jabra kalder MultiSensor Voice.

Her er der tale om en teknologi, som kombinerer almindelige mikrofoner med en sensorer der registrere vibrationer i kæben.

Algorimter kombinerer lyd

En række algoritmer i headsettet kombinerer de forskellige inputs og skaber ifølge Jabra en mere følsom, men også mindre støjfølsom, oplevelse for dem, som er i den anden ende af din samtale.

Vi har ikke haft mulighed for at prøve teknologien endnu, men det er et skridt i den rigtige retning, da især 75t har en tendens til at tage meget af omgivelsernes støj med i samtalen.

På trods af de nye funktioner er det lykkedes Jabra at gøre selve headsettet 16 procent mindre end den i forvejen slanke 75t model.

De to modeller Elite 7 Pro til 1.599 kroner og den vandtætte Elite 7 Active til 1.399 kroner, kan købes fra 1. oktober.

Billig model med i programmet

Som noget nyt har Jabra suppleret deres serie med en billigere udgave. Derfor kan du komme med på Jabra-vognen for 649 kroner.

Computerworld har haft mulighed for at teste Elite 3 i et par dage op til lanceringen.

Her er vores umiddelbare indtryk at Elite 3 er et solidt headset med en fin og afbalanceret lyd - især til prisen.

Samtidig er det imponerende hvordan Jabra har kunne gøre de i forvejen diminutive høretelefoner fra 75t og 85t serien endnu mindre.

Prisen betyder dog også, at du ikke får en række avancerede funktioner som aktiv støjdæmpning og Jabras smarte MySound-teknologi, der gennem en række test skræddersyr lyden til din individuelle hørelse. Det kan være en stor fordel, hvis du som denne tester hører lidt ringere på det ene øre.

Derfor kan du godt høre forskel på et par nye Elite 3 og den ældre 75t model, som har mere dynamik i lydbilledet. Til gengæld er prisen noget højere, selvo m et par 75t i dag kan findes til attraktive priser.

Du har dog mulighed for at tilpasse lyden via Jabras udemærkede Sound+ app, som også har en række forudindstillinger til Elite 3 modellen. Noget som for eksempel Bowers & Wilkins stadig har til gode at tilføje til headsets, som er væsentligt dyrere.

Elite 3 kommer i en række forskellige farver, holder batteri i 7 timer og 28 hvis du tæller etuiets batteri med og kan købes nu. Og det kan du roligt gøre, hvis du savner et diskret headset med god lyd til en rimelig pris - og ikke går op i for mange avancerede funktioner.


Loading ikon