Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Bill Gates)

Bøger: Fem gode julegavebud fra Bill Gates

Det er endnu engang tid til boganbefalinger fra techverdenens største læsehest, og her er både plads til sjove og rørende romaner samt fremtiden for genteknik og kunstig intelligens.

Microsoft-stifteren er kendt som en flittig læsehest, der løbende anmelder bøger og to gange årligt anbefaler fem styk, der har gjort særligt indtryk.

Nu er tiden altså kommet til årets juleliste, og her er som vanligt reserveret plads til særligt gode titler om teknik og videnskab.

Heriblandt A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence af Jeff Hawkins, der – som navnet antyder – handler om intelligens. Men her er det udviklingen af den kunstige af slagsen, der er i fokus.

Andre spændende bud på julelæsning er Klara and the Sun af Kazuo Ishiguro om en dystopisk fremtid, hvor robotter holder os med selskab. Dertil kommer Hamnet af Maggie O´Farrell, der næsten kommer så langt fra bits’n’bytes, som man kan komme: Den handler nemlig om Shakespeare.

På Gates’ juleliste 2021 finder vi også to titler, der tidligere er omtalt her i Computerworld.

Den ene er The Code Breaker af Walther Isaacson, der handler om Jennifer Doudna og opfindelsen af det epokegørende genredigeringsværktøj CRISPR, der med ret stor sandsynlighed kommer til at få store konsekvenser for menneskeheden.

Den anden er Project Hail Mary. Her demonstrerer Andy Weir, forfatteren bag The Martian, at han har mere end én virkeligt god og underholdende bog i ærmet.

Her er naturvidenskab og teknisk hittepåsomhed ganske vist endnu engang i fokus, men denne gang er det ikke blot én persons liv – men hele Jordens fremtid, der står på spil – mens hovedpersonen forsøger at science the shit out of this. Heldigvis får han hjælp fra et venligtsindet rumvæsen.

Som vanligt præsenterer Bill Gates sine fem valg i en kort video, ligesom her også er links til hans anmeldelser af de fem bøger. Så hvis du savner emner til julegavelisten, er her rigtig gode bud at hente.