Artikel top billede

Tommy Ahlers scorede 44 millioner på salget af Peakon

Iværksætter Tommy Ahlers skød penge ind i danske Peakon tilbage i 2015. Nu viser regnskabet for hans holdingselskab, hvor meget han tjente på investeringen, da Peakon blev solgt tidligere i år.

Tommy Ahlers har tjent gode penge på salget af det danske it-selskab Peakon.

Af det seneste regnskab i fra personlige holdingselskab, Thenewblack, viser det sig, at den tidligere minister kunne indkassere 44 millioner kroner i forbindelse med salget, skriver Finans.

"Mest af alt er det jo en hyldest til Peakon og det fantastiske arbejde, folkene bag har lavet. Jeg er selvfølgelig også stolt, fordi det er den største ting, jeg har været med til som investor," siger Tommy Ahlers til mediet.

Danske Peakon blev solgt til det amerikanske selskab Workday i januar i år for 4,3 milliarder kroner.

Tommy Ahlers blev en del af ejerkredsen, da han købte sig ind i 2015. I årene efter er det gået stærkt for Peakon, der rundede en omsætning på 200 millioner kroner i 2020.

Udover Peakon har Tommy Ahlers også været en del af Podio, der i 2012 blev solgt til Citrix for 260 millioner kroner.

Før det var han også med til at stifte mobilsynkroniseringsværktøjet Zyb, som blev solgt til mobilselskabet Vodafone for 235 millioner kroner i 2008.

Tommy Ahlers har også været bestyrelsesformand i Peakon, men da han blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister i 2018 valgte han at forlade posten og overgik til at blive passiv investor.

Peakon er stiftet af Kasper Hulthin, Christian, Holm, Philip Chambers og Dan Rogers.

De tre førstnævnte var også med til at stifte Podio, hvor de lærte Tommy Ahlers at kende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere