Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Tommy Ahlers står til gyldent exit efter salg af Peakon: "Hvor er det vildt"

Den danske politiker Tommy Ahlers var en tidlig-investor i Peakon, der nu står til at blive solgt for 4,3 milliarder kroner. I forbindelse med handlen vil Tommy Ahlers også sælge sine aktier, oplyser han.

Den tidligere serie-iværksætter og nuværende folketingsmedlem Tommy Ahlers (V) står til endnu et gyldent exit i forbindelse med det dansk-stiftede startup Peakons salg til amerikanske Workday.

Det oplyser han i et begejstret opslag på det sociale medie LinkedIn.

”Hvor er det vildt,” indleder han indlægget, hvor han ønsker stifterne af Peakon tilllykke med salget.

Derudover bekræfter Tommy Ahlers også, at han selv har en ejerandel af selskabet, som han forventer at afhænde i forbindelse med handlen.

”Som det også har været oplyst i oversigt over ministers interesser og erhvervsregistret i Folketinget, har jeg haft en ejerandel i Peakon helt frem til nu. Jeg stoppede som formand, da jeg blev minister, men fortsatte som aktionær. Når handlen er endelig i løbet af Q1 sælger jeg også mine aktier i Peakon som en del af handlen,” skriver han i en kommentar til opslaget

Læs også: Peakon er solgt: Flere milliarder kroner er i spil

Handlen mellem Workday og Peakon har en værdi på 4,3 milliarder danske kroner, og den blev offentliggjort torsdag.

Udover Peakon har Tommy Ahlers også været en del af Podio, der i 2012 blev solgt til Citrix for 260 millioner kroner.

Før det var han også med til at stifte mobilsynkroniseringsværktøjet Zyb, som blev solgt til mobilselskabet Vodafone for 235 millioner kroner i 2008.

Læs også: Den selverklærede nørd Anne-Sofie Nielsen skiftede fra Nemlig.com til it-virksomheden Peakon: "Som ingeniør har jeg følelsen af, at jeg nu er kommet hjem"

Ejer mindre end fem procent

Tommy Ahlers investerede allerede i Peakon i 2015. Børsen skrev dog i 2019, at Tommy Ahlers selskab TheNewBlack havde solgt ud af sine aktier i Peakon i forbindelse med en ny kapitalrunde.

Det fremgår dog af Folketingets opgørelser over hans økonomiske interesser, at Ahlers stadigvæk har en ejerandel på mindre end fem procent af Peakon.

Tommy Ahlers har også været bestyrelsesformand i Peakon, men da han blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister i 2018 valgte han at forlade posten og overgik til at blive passiv investor.

Peakon er stiftet af Kasper Hulthin, Christian, Holm, Philip Chambers og Dan Rogers.

De tre førstnævnte var også med til at stifte Podio, hvor de lærte Tommy Ahlers at kende.

”I er dygtige og har knoklet pissehårdt for det. Jeres mission om at sørge for, at alle virksomheder lytter til medarbejderne er vigtig. Æren er jeres, men tak for at jeg måtte være med på rejsen,” skriver Tommy Ahlers desuden på LinkedIn.

Læs også: Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”