Artikel top billede

Uddannelsesminister lader kattelem stå åben til ITU's studiepladser

ITU har lagt obligatioriske planer for, hvordan man reducerer studiepladser med 10 procent frem til 2030 for at imødekomme et nyt regeringstiltag. Men nu åbner uddannelsesminister Jesper Petersen (S) en kattelem for muligheden for, at ITU kan beholde sine studepladser.

IT-Universitet skal som alle andre storby-universiteter skære 10 procent af sine studiepladser inden 2030.

Det er der lagt en plan for, men nu efterlader uddannelses- og forskningsministeren Jesper Petersen (S) en lem stå åben, skriver ITWatch.

"Det er ikke sikkert, at ITU ender med at skulle skære 10 procent af universitetets studiepladser væk i 2030," lyder det ifølge mediet fra uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) i en mail sendt til mediet.

Der var ellers lagt op til, at ITU skulle udfase 86 studieplader til 2030. Et tiltag, der har mødt kritik fra it-branchen, grundet den i forvejen store mangel på arbejdskraft inden for branchen.

Målet med reduktionsøvelsen er fra regeringens side at flytte flere studerende ud af storbyerne og få dem til at vælge uddannelser i flere mindre byer.

Netop denne balancering, fortæller ministeren, har regeringen bedt universiteterne om at komme med bud på, hvordan man kan udligne.

ITU sendte så sent som i marts et forslag, der handlede om, at ITU kunne udvidde med et campus i Vejle. Dette skulle skabe over 1.500 nye studeipladser.

Universiteternes oplæg vil blive drøftet i aftalekredsen til foråret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere