Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bitcoin styrtdykker / Mangel på arbejdskraft får Proshop til at stor-investere i robotter / Bitdefender: Mange danske børn har fri adgang til computere

Bitcoin styrtdykker. Mangel på arbejdskraft får Proshop til at stor-investere i robotter. Bitdefender: Mange danske børn har fri adgang til computere. Twitter-chefer stopper i kølvandet på Jack Dorseys exit.

Velkommen til ugens første morgen-briefing, der på denne kølige december-morgen er sammensat af Dan Jensen.

Bitcoin styrtdykker

Bitcoin-kursen er styrtdykket i weekenden. Alene lørdag blev næsten en fjerdedel barberet af den stærkt volatile kryptovaluta, der her dykkede til en værdi på knap 41.200 dollar.

Ifølge flere amerikanske nyhedsmedier skyldes det bratte dyk på omkring 12.000 dollar - godt 80.000 kroner - at mange pludselig solgte ud af deres bitcoins.

Således er der i løbet af kort tid blevet solgt bitcoins for op mod en milliard dollar.

Ifølge Coingecko toppede værdien af bitcoin for en måneds tid siden, hvor en bitcoin kostede 69.000 dollar.

Det betyder, at bitcoin på godt en måned har tabt godt 40 procent af sin værdi eller hvad der i kroner og øre svarer til et tab på omkring 187.000 kroner. Per bitcoin.

Mangel på arbejdskraft får Proshop til at stor-investere i robotter

Den store danske forhandler Proshop investerer 32 millioner kroner i indkøb af 62 lager- og pakkerobotter, som skal varetage håndtering af varer i selskabets store lagerhaller, hvorfra der plukkes og pakkes, når der indgår ordrer

Proshop meddeler, at indkøbet ikke mindst skyldes, at selskabet har svært ved at finde medarbejdere nok til lagrene i spidsbelastningsperioder som eksempelvis juletiden.

Proshop har nu 114 robotter i sving i alt.

“De aflaster medarbejderne og har sat turbo på den travle juleindpakning. Oveni er der en klimagevinst. For automatiseringen betyder, at der bliver sparet 25 procent på emballage. Det skyldes især en ny pakkerobot, som 3D-scanner varen og producerer en papkasse, der passer 100 procent til produktet,” meddeler Proshop.

Proshop beskæftiger for tiden 284 medarbejdere.

Bitdefender: Mange danske børn har fri adgang til computere

24 procent af de danske forældre giver deres børn fri adgang til computere og mobiltelefoner, meddeler it-sikkerhedsselskabet Bitdefender på baggrund af en ny undersøgelse.

Og det er alt for mange.

“Vi voksne bliver hele tiden ofre for svindlere, stalkere og andre cyberkriminelle. For børn er farerne endnu større, da de muligvis har endnu sværere ved at forstå, hvornår nogle forsøger at snyde dem, og hvornår de taler sandt,” siger sikkerhedsekspert Bogdan Botezatu på den baggrund.

Bitdefender opfordrer til, at man aktiverer forældrekontrols-funktionerne og i øvrigt holder øje med sine børns internet-vaner.

Twitter-chefer stopper i kølvandet på Jack Dorseys exit

To af Twitters fremtrædende chefer er færdige som topchefer i selskabet, efter stifter og CEO, Jack Dorsey, fornylig trak sig fra selskabet.

Det drejer sig om udviklingschef Michael Montano og design-chef Dantley Davis, der begge stopper ved årsskiftet.

Det sker ifølge Twitter som led i en større omstrukturering af ansvarsområder i ledelsen, som den nye CEO, Parag Agrawal, omgående har iværksat, efter han fornylig overtog tømmerne.

Han vil have tre direktører, der har det overordnede ansvar for alle Twitters fire divisioners dispositioner inden for henholdsvis forbruger-aktiviteter, omsætning og teknologi.

Twitter er opdelt i fire divisioner nemig udvikling, produkt management, design og research.

De tre direktører bliver Kauvon Beykpour, Bruce Falck og Nick Caldwell.