TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

(Foto: Intel/PR)

Intel har samlet tusindvis af gamle servere i laboratorium i Costa Rica

Intel har i al stilhed opbygget et kæmpe lager af gamle servere og ældre udstyr i Costa Rica, hvor selskabets teknikere dykker dybt ned i de ældre maskiners it-sikkerhed.

Intel har i de senere år i al stilhed opbygget et stort datacenter i Costa Rica, hvor tusindvis af ældre servere er blevet opstillet og samlet i racks fra gulv til loft.

Intel anvender datacenteret - der ligger på en hemmelig lokation i det mellemamerikanske land og kendes under navnet “ Long-Term Retention Lab” - til at teste det gamle udstyr for it-sikkerhedsmæssige problemer.

Det blev ifølge Wall Street Journal grundlagt for et par år siden, da det gik op for Intel, at selskabet havde et problem.

“Selskabet lancerede masser af nye produkter hvert år - fra chips til software-platforme - men havde ikke en fast metode til at katalogisere og opbevare ældre teknologi, så teknikere kunne teste den for sårbarheder,” skriver avisen.

For mens teknologi-producenterne typisk lancerer produkter i et relativt højt tempo, går det ofte noget langsommere med fornyelserne hos kunderne.

Lang hale

Det skaber en lang hale af ældre produkter, som anvendes i stor stil, men som hurtigt bliver sårbare over for angreb..

Derfor begyndte selskabet systematisk at indsamle ældre maskiner, som skulle sendes til Costa Rica, hvortil Intel-medarbejdere fra hele verden nu kan indsende anmodninger om sikkerheds-test af ældre apparatur.

På baggrund af disse anmodninger vil Intels folk i Long-Term Retention Lab så sammensætte den bestilte konfiguration, som medarbejderne så kan tilgå fra hele verden.

Ifølge avisen var en del af det aldrende udstyr ikke til at finde i Intels egen organisation, da test-centeret skulle opbygges.

Det gjaldt blandt andet Sandy Bridge-processorerne, som Intel lancerede i 2011.

Dem havde selskabet ingen tilbage af, så de blev indkøbt på eBay.

Long-Term Retention Lab består for tiden af 3.000 stykker hardware, som er samlet i en hal 1.300 kvadratmeter.

Det er ifølge Wall Street Journal planen, at datacenteret skal udvides til 2.500 kvadratmeter og 6.000 stykker hardware inden for det kommende års tid.

Selskabet tilføjer for tiden 50 nye stykker hardware hver måned.

Intel meddeler, at Long-Term Retention Lab for tiden modtager omkring 1.000 anmodninger om test per måned.

Wall Street Journal skriver, at centeret har ændret hele Intels tilgang til udvikling af nye produkter, da al udvikling nu sker med henblik på senere brug i test-centeret.

Det betyder, at Intel nu har skarpt fokus på eksempelvis teknisk dokumentation, som skal gøre det muligt for teknikere uden videre at supportere en enhed i op til 10 år.

Alt nyt udstyr sendes iøvrigt til centeret inden lancering.

Du kan læse mere om centeret hos Intel her.