Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

TDC Net vil være CO2-neutral inden 2030 - CO2-udledning skal være halveret allerede i 2023

TDC Net etableres som selvstændigt selskab til nytår med det klare mål at blive CO2-neutral inden for de kommende otte år.

TDC Net - der fra nytår vil fungere som et selvstændigt selskab efter opslitningen af TDC - vil inden 2030 være helt CO2-neutral.

Sådan lyder målet for virksomheden, der står bag Danmarks største teleinfrastruktur, som består master, kabler og andet udstyr.

Det er udstyr, der kræver en del strøm for at være i drift. Og strømforbruget stiger i takt med, at vores behov for data stiger.

Til Børsen siger administrerende direktør Andreas Pfisterer, at TDC Net både skal være mere energieffektiv samt at den energi, der anvendes, skal være grøn.

Målet er en netto-nuludledning for TDC Nets egen forretning i 2028 fulgt af netto-nuludledning for hele forsyningskæden i 2030.

Netto-udledningen skal være halveret allerede i 2023, lyder planen.

TDC Net vil blandt andet fokusere på at indkøbe energieffektive dele til datacentre og udstyr samt investere i solcelle-parker, som skal levere en stor del af den nødvendige strøm.

"På et stort område svarende til 53 fodboldbaner i Svendborg er over 71.000 solcellemoduller ved at blive opsat. Det skal blive til den første af i alt fire solcelleparker, der tilsammen skal dække 60 procent af TDC Nets energiforbrug," meddeler selskabet til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere