Artikel top billede

Leverandør til chip-industrien indgår samarbejde med Palantir for at løse chip-krise

Den tyske leverandør af kemikalier og materialer til chip-produktionen Merck KGaA indgår nyt samarbejde med Palantir og vil investere en milliard dollar for at få løst den globale chip-krise.

En tysk leverandør af kemikalier og materialer, der bruges til fremstilling af halvledere vil investere en milliard dollar i sine amerikanske operationer og danner samtidig et nyt samarbejde med dataanalysefirmaet Palantir Technologies.

Det sker for at løse chipindustriens forsyningskædeproblemer, lyder det.

Det skriver Reuters.

Selskabet planlægger at bruge den ene milliard dollar - svarende til 6,6 milliarder kroner på amerikanske faciliteter i Arizona, Californien, Texas og Pennsylvania.

Samarbejdet med Palantir har til formål at hente data fra materiale- og kemikalieleverandører på den ene side og chip-fabrikker fra den anden og analysere dem for at forbedre effektiviteten.

"Chipmanglen kræver samarbejde i hele industrien for at løse de forsyningskædeproblemer, som forbrugerne står over for i øjeblikket," lyder det fra Kai Beckmann, direktør for det tyske firmas elektronikenhed.

En af udfordringerne, som samarbejdet med Palantir skal forsøge at løse, er blandt andet at komme op med en måde at dele data mellem leverandører og chipfabrikker, der historisk har været tilbageholdende med at dele ud af data og forretningshemmeligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere