Artikel top billede

Deloitte forudser: Chip-krisen fortsætter indtil 2023

På trods af kæmpe investeringer i chipproduktion, så forventer konsulenthuset Deloitte at chipkrisen vil fortsætte i hele 2022.

Den globale mangel på mikro-chip ser ikke ud til at være overstået lige foreløbigt.

Konsulenthuset Deloitte forudser således ifølge tech-mediet ZDnet, at krisen vil fortsætte i hele det kommende år.

Ved udgangen af 2022 vil forbrugerne ifølge Deloittes estimater stadigvæk skulle forvente ventetider på mellem 10 og 20 uger på forskellige chip, og først i begyndelsen af 2023 vil krisen være overstået.

Stigende efterspørgsel

På trods af krisen så er efterspørgslen efter mikrochip højere end nongesinde før, og alene i 2021 steg mikrochipsalget med 20 procent og forventes ifølge Deloitte at stige yderligere med ni procent i 2022.

Det er især de mest avancerede mikrochip på tre, fem og syv nanometer, der vil være mangel på, lyder det desuden fra konsulenthuset.

EU har med den danske kommissær Margrethe Vestager i spidsen taget inititiav til et nyt program, der skal sikre øgede offentlige investeringer i en europæisk chipproduktion.

Foruden de statslige investeringer vurderer Deloitte også, at der i 2022 vil blive investeret rekord store mængder privat kapital i chipproduktionen.

Således forventes det, at venturekapital-selskaber i det kommende år vil investere i seks milliarder dollar i chipproduktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere