Artikel top billede

Deloitte forudser: Chip-krisen fortsætter indtil 2023

På trods af kæmpe investeringer i chipproduktion, så forventer konsulenthuset Deloitte at chipkrisen vil fortsætte i hele 2022.

Den globale mangel på mikro-chip ser ikke ud til at være overstået lige foreløbigt.

Konsulenthuset Deloitte forudser således ifølge tech-mediet ZDnet, at krisen vil fortsætte i hele det kommende år.

Ved udgangen af 2022 vil forbrugerne ifølge Deloittes estimater stadigvæk skulle forvente ventetider på mellem 10 og 20 uger på forskellige chip, og først i begyndelsen af 2023 vil krisen være overstået.

Stigende efterspørgsel

På trods af krisen så er efterspørgslen efter mikrochip højere end nongesinde før, og alene i 2021 steg mikrochipsalget med 20 procent og forventes ifølge Deloitte at stige yderligere med ni procent i 2022.

Det er især de mest avancerede mikrochip på tre, fem og syv nanometer, der vil være mangel på, lyder det desuden fra konsulenthuset.

EU har med den danske kommissær Margrethe Vestager i spidsen taget inititiav til et nyt program, der skal sikre øgede offentlige investeringer i en europæisk chipproduktion.

Foruden de statslige investeringer vurderer Deloitte også, at der i 2022 vil blive investeret rekord store mængder privat kapital i chipproduktionen.

Således forventes det, at venturekapital-selskaber i det kommende år vil investere i seks milliarder dollar i chipproduktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere