Artikel top billede

(Foto: © Copyright 2020 Tristan Stedman - MHI Vestas Offshore Wind / Tristan Stedman)

Hackere lækker Vestas-data: Tusindvis af filer med kundeinformationer lagt op på nettet

Hackergruppen Lockbit, der stod bag angrebet på Vestas, har nu offentliggjort tusindvis af filer på nettet, der blev stjålet fra vindmølleproducenten.

Tusindvis af oplysninger om Vestas' kunder florerer lige nu på internettet.

Hackergruppen Lockbit, der står bag angrebet, har nu gjort alvor af truslen om at offentliggøre en ræke stjålen data fra Vestas.

Det skriver Version2.

Mediet har set på nogle af de offentliggjorte dokumenter, der menes at være originale. Det fulde overblik mangler stadig at falde på plads, men ifølge hackerne er det samtlige stjålne data, der er blevet offentliggjort.

Vestas har tidligere selv oplyst, at selskabet har mistet kontrollen over en ukendt datamængde.

Ifølge Version2 er der tale om ét kompromitteret c-drev. Dette drev har indeholde en lang række fakturaer og anden finansiel dokumentation på flere tusinde handler med Vestas-kunder i perioden fra 2018 til 2021.

Det er blandt andet kunder fra Tyskland, Holland, Indien og Norge. Ifølge mediet er der tale om 7.300 filer, der er lagt ud på nettet.

Samme gruppe der angreb Accenture

Det er den russiske hackergruppe Lockbit, der angrebet Vestas og som afpresser virksomheden. Det har selskabet bekrædtet overfor DR.

Vestas har desuden oplyst, at hackerne har haft held med at stjæle data, som er blevet tilbudt en tredjepart.

Lockbit har givet vindmølle-virksomheden en tidsfrist på lidt mere end et døgn til at betale en løsesum. Hvor meget Lockbit har afkrævet virksomheden, vil Vestas ikke oplyse.

Men da Vestas ikke har betalt pengene, er filerne nu endt på nettet.

Lockbit er en af de globalt kendte hackergrupper. Tilbage i august i år gik gruppen målrettet efter konsulenthuset Accenture i et ransomware-angreb.

Kort efter var 2.400 filer stjålet fra Accenture sat til salg på darkweb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere