Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple slipper for tvangs-ændringer i App Store i 11. time / Datatilsynet åbner ny whistleblower-afdeling - søger ny chef / Danske Nextway i solid fremgang / Instagram-topchef Adam Mosseri ristet over Instagrams effekt på unge

Apple slipper for tvangs-ændringer i App Store i 11. time. Datatilsynet åbner ny whistleblower-afdeling - søger ny chef. Danske Nextway i solid fremgang. Instagram-topchef Adam Mosseri ristet over Instagrams effekt på unge.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Apple slipper for tvangs-ændringer i App Store i 11. time

Apple slipper i 11. time for at blive tvunget til at tvangs-ændre vilkårene i sin mægtige App Store, hvor selskabet for tiden kæmper en indædt fight med ikke mindst den store spiludvikler Epic Games, der står bag kæmpesuccessen Fortnite.

Balladen handler om vilkårene for de gebyrer, som Apple opkræver for at udbyde spillet i App Store, som er en af hovedkanalerne for Epic Games.

En amerikansk domstol påbød i september Apple at ændre vilkårene i App Store senest klokken 09:01 torsdag formiddag dansk tid, mens sagen pågår.

Nu har en appel-domstol omstødt påbuddet, så Apple kan fortsætte som hidtil, indtil en endelig afgørelse i sagen er faldet. Det vil meget vel først ske om flere år.

Du kan læse mere hos Reuters her.

Datatilsynet åbner ny whistleblower-afdeling - søger ny chef

Datatilsynet søger ny chef for sin kommende whistleblower-afdeling, som åbner, når Danmarks nye whistleblower-ordning træder i kraft 17. december.

Det nye kontor skal ‘modtage og behandle indberetninger,’ der vedrører ‘overtrædelser af visse områder af EU-retten, alvorlige lovovertrædelser samt øvrige alvorlige forhold,’ meddeler tilsynet.

Den kommende kontorchef skal i første omgang stå for opbygningen af kontoret. Det er en betingelse, at man er jurist, ligesom Datatilsynet gerne ser, at man har erfaring fra det offentlige og er ‘dygtig, alsidig og handlekraftig.’

Du kan finde hele jobopslaget her.

Danske Nextway i solid fremgang

Den danske software-virksomhed Nextway Software lander det, som selskabet kalder for ‘et solidt økonomisk resultat’ i sit regnskabsår 2020/2021.

“Mere branchefokus, mere subscription, mere cloud har resulteret i et salg, der vokser med 167 procent i ARR (Annual Recurring Revenue) og med 206 procent i forsikringsbranchen. Ebitda på DKK 10,6 millioner er 428 procent bedre end det utilfredsstillende sidste år,” meddeler selskabet.

Omsætningen lander på 8,6 millioner euro, mens driftsindtjeningen lander på godt 1,4 millioner euro.

Nextway Software indsatte i januar sin daværende COO Thomas Hougaard-Enevoldsen som ny topchef. Her afløste han stifter Kim Hellum, der i stedet blev CTO.

Instagram-topchef Adam Mosseri ristet over Instagrams effekt på unge

Instagram-topchef Adam Mosseri blev onsdag ristet og udspurgt af et større panel af amerikanske senatorer under en af de klassiske amerikanske høringer.

Begge partier i det amerikanske parlament overvejer at indføre strengere regelsæt for de store sociale medier.

Og her var Adam Mosseri indkaldt for at svare på kritiske spørgsmål om Instagrams indflydelse på ikke mindst de unge brugeres liv og hverdag.

Adam Mosseri fastholdt, at Instagram forbedrer brugernes liv, understøtter dem og hertil tilbyder forældre-værktøjer til at sikre gode online-vaner.

Han afviste senatorernes påstand om, at Instagram er farlig og vanedannende.

Du kan læse mere om høringen i Wall Street Journal her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere