Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Photo by Jan Baborák on Unsplash)

Hjemmearbejde mere end en dag om ugen på din bærbare er på kant med loven

Hjemmearbejde er nu igen en realitet for mange, men er din bærbare det eneste isenkram, du er udstyret med, bevæger din arbejdsgiver sig på kanten af arbejdsmiljøloven. Arbejdsgiverforeningen kræver dispensationsmulighed.

Nu står den så - igen - på hjemmearbejde for rigtig mange lønmodtagere efter den seneste anbefaling fra regeringen og sundhedsmyndigheder.

Men fagbevægelsen gør nu opmærksom på, at det ikke er nok bare at udstyre sine ansatte med en bærbar. Det skriver Finans.

Ifølge arbejdsmiljøloven er det sådan, at arbejdsgiveren skal udstyre sine ansatte med både en ordentlig stol og et tilstrækkeligt stort bord, hvis man skal arbejde mere end en dag om ugen hjemmefra. Desuden skal tastatur og skærm være adskilt.

Dansk Arbejdsgiverforening kræver nu, at der i gives en dispensationsmulighed fra reglerne.

Reglerne om hjemmearbejde er lige nu ved at blive revideret. Ifølge Finans lovede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i foråret en modernisering af reglerne set i lyset af, at corona-krisen har gjort hjemmearbejde til en uomgængelighed for mange.

De nye regler skulle have været klar til at sætte i funktion fra årsskiftet, men forhandlingerne mellem fagbevægelsen, Arbejdstilsynet og arbejdsgiverne er ikke overstået.

Ifølge Finans er der lagt op til, at reglerne om, hvad arbejdsgiveren skal stille til rådighed, hvis man skal arbejde hjemme mere end en dag om ugen, skal ændres.

Stridsspørgsmålet handler om, hvor mange dage man så må sidde med sin bærbare og arbejde, før arbejdsgiverne skal stille mere udstyr til rådighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere