Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Test: Jabra Evolve2 75 er den slags headset, du gerne vil have med under den næste lockdown

Skulle smitten og restriktionerne løbe løbsk endnu en gang, er Jabra nye professionelle headset et oplagt stykke tilbehør.

Endnu en vinter med corona-relaterede restriktion synes at stå for døren. Og med disse lurer også faren for, at hjemmekontoret skal støves af, mens headsettet og videokameraet findes frem igen.

Uanset om du er hjemsendt igen eller bare vil gøre din dag på kontoret lidt bedre, er et godt headset en investering, som på mange måder betaler sig tilbage.

Du kommer tydeligt igennem, du misser ikke hvad der bliver sagt og du får endda nogle af de fordele med, som følger med et professionelt headset.

Det er dem, vi vil opdage med Jabras nye satsning, Evolve2 75, som er skabt til den hybride arbejdsplads.

Hybrid sag

Jabra har igennem årevis stået på to ben, med professionelle headset løsninger på den ene side og vellidte forbrugerløsninger på den anden side.

Derfor trækkes der også på know-how indenfor begge kategorier i dages testemne, om end Evolve2 75 først og fremmest ligner et professionelt headset. Her er endda en mulighed for at vælge andet end den sikre, men gabende kedsommelige sorte variant.

Nuvel, det professionelle DNA betyder, at man her får en enhed der kan fungere sammen med en dock, at man får en dedikeret Teams/opkaldsknap og lille indikatorlampe, der lyser, når man er optaget samt får en snedig indbygget mikrofonarm.

Særligt sidstnævnte fortjener lidt applaus, da den igennem testperioden har givet ros fra flere kanter angående lydkvalitet. Og så kan den klappes væk, når man ikke bruger den, så man ikke ligner en phoner på overarbejde.

Selve paskomforten kan derimod diskuteres. Evolve2 75 lander nemlig mellem to stole mellem enten ’on-ear’ og ’over-ear’ opbygning.

Resultatet ender med at arve ulemperne fra begge verdener. Det bliver varmt at have på i længere tid, mens det samtidig ikke får fordelt vægten fra headsettet udenom ørerne – hvilket også går ud over komforten.

Med til headsettet følger et filtetui, som yder en rimelig beskyttelse på farten. Hele pakken fylder dog lige så meget, som et headset i fuld størrelse, fordi Jabra ikke har tænkt i nogle snedige foldemekanismer her.

Omvendt virker selve konstruktionen bundsolid, men samtidig tilstrækkelig fleksibel og let til, at det er en fornøjelse at have på.

Usynlige styrker

Evolve2 75 gemmer også på fordele, som ikke er lige til at syne.

En anden fordel man ikke lige vil bemærke med det blotte øje, er den trådløse rækkevidde, som er langt hinsides de fem til ti meter man typisk får i et bluetooth-headset.

Her kunne jeg tage headsettet på og trave de cirka 40 meter til kantinen i den anden ende af kontoret, uden at forbindelsen røg. Så er kaffepausen sikret.

Rent funktionelt kan Evolve2 også være tilknyttet to enheder på en gang. Ideelt til hjemmekontoret. Der medfølger en USB-dongle til ens skrivebordsmaskine, som hurtigt bliver genkendt af Windows -systemer.

Dertil er støjreduktionen også en kærkommen feature, om end man får en lidt osteklokke-lignende afskærmning til omverdenen ligesom som i populære headsets som Sony WH-1000XM serie eller Boses QC-serie.

Det giver fordele i meget larmende steder som flyvet eller toget, men kan blive lidt ubehageligt over længere tid.

Hearthrough-funktionen kan jeg ikke se det store lys i. Her får man mere støj, end hvis man ellers havde taget headsettet af. Med andre ord, ubrugeligt.

I hverdagen både hjemme og på kontoret har jeg dog været glad for at Jabra her holder fast i knap-baseret betjening. Det er faktisk betryggende at vide, at man ikke pludselig muter sig selv eller aktiverer Siri, bare fordi man piller lidt ved en ørekop under et videomøde. Tak for det.

Forretning og fornøjelse

Jabras Evolve2 75 sigter efter at være mere end bare en kontormus af et headset. Det skinner igennem i den måde, som headsettet er tunet.

Her er det ikke blot stemme og dialog, der er tunet efter, Evolve2 75 kan også være lidt musikalsk.

Nuvel, du skal ikke forvente, at det hæver sig meget over det du får Jabras mere prisvenlige Elite-serie, men det går an til afslapning og film.

Lidt af det hele

Jabra forsøger at gabe over rigtig mange segmenter med Evolve2 75. Her sløres grænserne mellem det professionelle og fritidsprægede headset for alvor, mens der leveres egenskaber, som man forventer fra begge verdener.

Her har selskabet dog også forsøgt at gabe over to forskellige formater med on-ear og over-ear, dog uden rigtig at høste fordelene fra nogen af verdenerne, hvilket er lidt af en skam.

Det ændrer dog ikke det overordnede indtryk af, at Evolve2 75 er et solidt headset der blander forretning og fornøjelse i en og samme enhed.

Kan du dog finde en tusindlap mere i hjemmekontorsbudgetet, vil storebror Evolve2 85 give den ekstra komfort der skal til, hvis videomøderne trækker ud i timevis.


Loading ikon