Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Jesper Lisby)

Du bør kende til denne app hvis du har en Apple-stalker

Android-brugere der mistænker, at de bliver fulgt eller overvåget med Apples Airtags bør hente denne app.

Selvom Apples enkle Airtags kan synes ganske ufarlige med deres hvide minimalistiske look, gav det grunde til bekymring, at enheden på ret enkel vis kunne benyttes til at følge Android-brugeres gøren og laden uden at blive bemærket.

Det kom på en prøve blandt andet på Computerworlds redaktion, hvor det lykkedes at følge en kollega i dagevis (med samtykke), uden at vedkommende fik nys om overvågningen fra selve enheden.

Her modtager iPhone-brugere en besked på skærmen, hvis der er mistanke om stalking eller overvågning via en Airtag.

Denne svagheder adresserer Apple nu med en app til Android-brugere, kaldet ’Tracker Detect, som vil give besked, hvis der er mistanke om at Airtag skulle forfølge en.

En eventuel Airtag kan med app’en tvinges til at give lyd fra sig, 10 minutter efter, at den er registreret. Der kan dog gå op til 15 minutter, fra en Airtag er kommet på afstand fra sin ejer, til at den dukker op i Tracker Detect, oplyser Apple.

App’en hedder ’Tracker Detector’ og kan hentes på Googles Play app-butik via dette link.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere