Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google-ansatte får få uger frist: ”Før eller senere bliver I fyret, hvis I ikke følger vaccine-reglerne”

Søgegigantens medarbejdere får frem til 18. januar til at dokumentere, at de følger Googles vaccine-retningslinjer. Ellers bliver de sendt hjem.

Den amerikanske tech-gigant er ude med en kontant melding til de ansatte, som ikke ønsker at følge selskabets vaccine-regler.

Medarbejdere vil miste løn – og før eller senere blive fyret, hvis selskabets retningslinjer på området ikke følges, lyder en intern besked hos Google ifølge finansmediet CNBC.

I en intern besked, fik ansatte en frist til 3. december til at melde om og dokumentere vaccine-status hos søgegiganten.

Efter den dato ville medarbejdere blive kontaktet og mødt med en frist, hvis de enten ikke er vaccineret, kan fremlægge dokumentation for vaccineforløb eller fremvise en gyldig dispensation, lyder det.

Ifølge dokumentet vil ansatte, der ikke kan følge de givne retningslinjer få frem til 18. januar 2022 til at rette ind og ellers blive sendt på betalt orlov i 30 dage. Efter den første måned vil orloven skulle finansieres af medarbejderen selv.

Efter i alt syv måneders orlov vil medarbejderen blive opsagt, lyder det.

Andre tech-giganter har indført lignende krav om vaccination til sin stab. Hos IBM i USA lød det, at ansatte skulle sørge for at være vaccineret senest 8. december for ikke at blive hjemsendt uden løn.

Hos IBM i Danmark har man dog ikke indført lignende krav.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere