Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Danskerne er overraskende villige til at dele browserhistorik med virksomheder i bytte for bedre tilbud

En tredjedel af danskerne er parate til at dele ud af deres browserhistorik, hvis det betyder, at de får mere relevante tilbud, når de går på nettet og handler. Og det er især de yngre, som ikke har nogen betænkeligheder ved den byttehandel, viser en ny undersøgelse.

Trods det store fokus på privacy er ganske mange danskere - 32 procent - villige til at dele deres gøren og laden på nettet med virksomheder, hvis det betyder, at de på den måde bliver præsenteret for mere relevante tilbud, når de handler online.

Det viser tal fra softwarevirksomheden Sitecore, der har undersøgt danskernes indkøbsvaner i forbindelse med julen.

Undersøgelsen viser også, at det især er den yngre del af befolkningen, der gerne vil dele browsing-vaner med virksomheder.

Hele 51 procent af de 18-24-årige er villige til at delagtiggøre firmaer i den type information. Blandt de 25-34-årige er 45 procent ok med den byttehandel.

Entusiasmen på det felt daler dog tydeligt, efterhånden som man bliver ældre, viser undersøgelsen.

Kun 25 procent af de 55-64-årige synes, det er en en god ide at dele browserhistorik på den facon, og kun 18 procent af dem over 65 er enige i det synspunkt.

Undersøgelsen viser også, at 43 procent af vi danskere i forbindelse med julen forventer, at vi får mails fra de virksomheder, vi synes godt om at handle hos, og vi regner sådan set også med, at vi vil åbne disse mails.

42 procent af os vil også gerne se personlige tilbud fra vores yndlingsbutikker i indbakken.

Sitecores undersøgelse af danskernes indkøbsvaner frem mod julen omfatter 1.000 danskere, som gennem et onlinepanel har besvaret undersøgelsen mellem 12. og 27. juli.

Besvarelserne er vægtede, så resultaterne afspejler befolkningssammensætningen. Analyseinstituttet Advanis står bag undersøgelsen.

Sitecore sælger blandt andet CMS- og e-handelsløsninger til onlinebutikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere