Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Gennembrud i chipddesign: Ny teknologi fra Samsung og IBM kan forlænge din telefonens batteritid til en uge

Et gennembrud inden for microchips kan betyde længere batteri-levetid og et lavere CO2-aftryk i fremtiden.

"Hvis jeg stopper med at svare, er det fordi min mobil er ved at løbe tør for strøm."

Den sætning kommer Samsungbrugere til at sige meget mindre fremover, hvis det kæmpe gennembrud, som IBM og Samsung har lanceret.

Gennembruddet består i, at de to techgiganter er fremkommet med et nyt design af halvledere - de små chips, der sidder i vores alle sammens smartphones, og driver værket - i fremtiden vil formå at forlænge batterilevetiden helt op til en uge.

Ved at stable halvledertransistorer lodret for at frigøre mere plads på overfladen, kan de nye transistorer nu pakkes tættere på en computerchip, og der kan dermed pakkes flere.

Flere transistorer betyder, at flere beregninger kan behandles på den samme tid.

Med den ekstra kraft kommer også fordele som mindre energispild. For den nye pakning skaber også samtidig flere kontaktpunkter for transistorerne.

Den nye form for transistor har fået navnet VTFET - Vertical Transport Field Effect Transistor, altså lodret transportfelteffekttransistor.

VTFET menes derfor at have en ydeevne dobbelt så høj som den konentienelle FinFET-transistor. Og i sin erklæring skriver IBM, at VTFET yder op til 85 procent reduktion i energiforbruget sammenliget med FinFET-designet.

Virksomhederne sagde ikke, hvornår VTFET-teknologien vil blive sat i masseproduktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere