Artikel top billede

(Foto: Sony PR)

Test: Selvom jeg er pænt træt af endnu en "spil højt boombox" er Sony XB-43 bedre, end jeg troede

Computerworld tester: Sonys SRS-XB43 er endnu et bud på en vejrbestandig trådløs højttaler. Men den trækker fra mængden på flere punkter!

Indrømmet, vi kan godt blive lidt træt af nogle produkter. Og i et marked, der nærmest er overfyldt af boombokse og andre trådløse højttalere, der kan tåle vand, kan man godt blive mættet af.

Og ja, jeg lyder som den gamle sure mand, som jeg sikkert er. Men heldigvis steg humøret, da jeg pakkede Sonys "boombox" ud.

Den er nemlig ret solidt og flot bygget, og vores køkkenvægt svinger sig da også op på næsten tre kilo. Det er tungt for en enhed uden bærerem.

Solid kvalitet

Sony ved godt, hvordan man skruer en god højttaler og hi-fi lyd sammen. De har et imponerende bagkatalog med lyd. Det ligger godt nok mange år tilbage, men deres knowhow træder tydeligt igennem her.

Kabinettet er stift og tungt. Det medvirker til god lyd, da et stift kabinet har færre resonanser, og principielt bedre lyd.

SRS-XB-43 er desuden IPX-67 certificeret, hvilket betyder, at den er både vand- og støvtæt. Faktisk så vandtæt, at du kan vaske den, hvis der er spildt øl eller andet på den efter en fest. Det må da siges at være ret praktisk.

Ekstra bas via gammelt trick

Højttaleren er pakket ind i et solidt metalgitter, hvor du kan skimte de to mellemtoner og diskanter.

I siderne sidder bashøjttalerne, der faktisk er passive. Lydtrykket inde i kabinettet forplantes ud til enhederne, der forstærker baslyden. Det er et gammelt trick, som fungerer fremragende.

Også her, for Sony kan i den grad levere bas. Et er, at den kan levere et rimeligt tungt basbeat, når du spiller techno. Gør nogen det mere? Men lige så vigtigt, så kan den gengive dybe toner og fylde i lyden til alle genrer.

Selv når der lyttes til klassisk kammerkoncert, kan du klart fornemme og mærke bassen fra de dybe strenge. Det er altså meget godt gået for en "spil høj boombox".

Mellemtonen er afdæmpet og lydbilledet er overvejende varmt, uden at diskanten bliver ubehagelig.

Den ekstra bas, som du kan vælge, koster dog. I almindelig mode kan den holde op til 24 timer. Med bas boost slået til, mister du 10 timers batteritid.

Til hverdag og fest

Du kan via app eller tryk bagpå parre den med andre Sony højttalere i serien, og få leveret en fest, hvor LED lys i siderne, også giver stemning til festen.

Music Center-appen giver adgang til lydprofiler og parring med flere enheder (i XBS serien), men den kan også bruges uden.

Dertil kan du bruge den til håndfri opkald. Ret praktisk til hjemmekontoret.

Godkendt allrounder

Du får ikke den store detaljerigdom og lækre sound, som vi kender fra andre gode (og dyrere) trådløse højttalere.

Men Sony formår at lave en både- og løsning. Altså en højttaler, der både kan levere et solidt lydtryk til festen - op til et vist lydniveau. Og samtidig brugbar til hverdag, når der blot skal høres morgenradio.

Til prisen på 1.800 kroner leverer Sony en velbygget trådløs højttaler, der er yderst brugbar. Den er lidt tung at slæbe rund på, og selvom den er nydeligt konstrueret, er designet bestemt også en smagssag.

Om du kan lide designet, er op til dig. XBS-43 er på mange måder en positiv overraskelse i et felt, som plejer at skuffe. Den formår at gøre det, som den primært skal.

Sony leverer på mange måder en fin højttaler, og med prisen taget med i ligningen, kan vi også give den en rimelig karakter for et produkt i den klasse.


Loading ikon