Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle gennemfører sit største opkøb nogensinde: Betaler 186 milliarder kroner

Amerikanske Oracle overtager sundhedsdataselskabet Cerner for 186 milliarder kroner, hvilket er selskabets største opkøb til dato.

Rygterne havde floreret et par dage, men nu er det altså en realitet.

Oracle køber softwareselskabet Cerner for 95 dollar per aktie, hvilket svarer til hele 28,3 millarder dollar, eller 186 milliarder kroner.

Det bekræfter Oracle mandag eftermiddag.

Overtagelsen af Cerner, der er leverandør af it-systemer til hospitals- og sundhedssektoren, er det største opkøb i Oracles historie, lyder det.

"Tilsammen har Cerner og Oracle kapaciteten til at transformere ​​sundhedsydelser ved at give fagfolk bedre information - hvilket gør dem i stand til at træffe bedre behandlingsbeslutninger, hvilket resulterer i bedre resultater hos patienterne," lyder det fra Larry Ellison, formand og CTO hos Oracle.

Oracles mener selv, at opkøbet vil sætte skub i selskabets omsætning og indtjening nærmest med øjeblikkelig virkning.

Oracle vil nu udnytte sit globale fodaftryk og tage Cerners systemer og føre dem videre ud i verden, lyder det.

"At slutte sig til Oracle som en dedikeret industriel forretningsenhed giver en hidtil uset mulighed for at accelerere vores arbejde med at modernisere elektroniske sundhedsjournaler (EPJ), forbedre plejepersonalets oplevelse og muliggøre mere forbundet, højkvalitets og effektiv patientpleje," lyder det fra Dennis Feinberg, CEO for Cerner.

Cerver har hovedkontor i Kansas, USA, og udvikler softwareløsninger til at gemme og analysere lægejournaler og andre sundhedsdata.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere