Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle gennemfører sit største opkøb nogensinde: Betaler 186 milliarder kroner

Amerikanske Oracle overtager sundhedsdataselskabet Cerner for 186 milliarder kroner, hvilket er selskabets største opkøb til dato.

Rygterne havde floreret et par dage, men nu er det altså en realitet.

Oracle køber softwareselskabet Cerner for 95 dollar per aktie, hvilket svarer til hele 28,3 millarder dollar, eller 186 milliarder kroner.

Det bekræfter Oracle mandag eftermiddag.

Overtagelsen af Cerner, der er leverandør af it-systemer til hospitals- og sundhedssektoren, er det største opkøb i Oracles historie, lyder det.

"Tilsammen har Cerner og Oracle kapaciteten til at transformere ​​sundhedsydelser ved at give fagfolk bedre information - hvilket gør dem i stand til at træffe bedre behandlingsbeslutninger, hvilket resulterer i bedre resultater hos patienterne," lyder det fra Larry Ellison, formand og CTO hos Oracle.

Oracles mener selv, at opkøbet vil sætte skub i selskabets omsætning og indtjening nærmest med øjeblikkelig virkning.

Oracle vil nu udnytte sit globale fodaftryk og tage Cerners systemer og føre dem videre ud i verden, lyder det.

"At slutte sig til Oracle som en dedikeret industriel forretningsenhed giver en hidtil uset mulighed for at accelerere vores arbejde med at modernisere elektroniske sundhedsjournaler (EPJ), forbedre plejepersonalets oplevelse og muliggøre mere forbundet, højkvalitets og effektiv patientpleje," lyder det fra Dennis Feinberg, CEO for Cerner.

Cerver har hovedkontor i Kansas, USA, og udvikler softwareløsninger til at gemme og analysere lægejournaler og andre sundhedsdata.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere