Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Det kommer Oracles milliardopkøb til at betyde for den amerikanske gigant

Oracle har gennemført sit største opkøb nogensinde, der blandt andet giver selskabet en fod indenfor på sundhedsområdet og en milliardkontrakt med det amerikanske forsvar.

Efter længere tid med rygter har Oracle nu bekræftet sit største opkøb nogensinde. For en pris på godt 200 milliarder danske kroner har selskabet købt softwarevirksomheden Cerner.

Opkøbet betyder først og fremmest, at Oracle får en endnu større tilstedeværelse på sundhedsområdet.

Det giver blandt andet mulighed for at udnytte nogle af de mange sundhedsdata, som Cerner i dag indsamler til selskabets cloud-løsninger.

Det er blandt andet et område, som regeringen i Danmark gennem længere tid har talt for skal udnyttes endnu mere i fremtiden.

Computerworld har været i kontakt med Oracle Danmark for at spørge, hvad opkøbet kommer til at betyde for selskabets danske kunder.

Det er dog småt med informationer fra den danske division. Herfra er meldingen bare et kort "ingen kommentarer" på Compurterworlds spørgsmål om det historiske opkøb for Oracle.

En stor del af Cerner beskræfter sig nemlig med sundhedsområdet. I Danmark er det særligt præget af Epic på Sjælland mens Systematic har ansvaret for EPJ-systemerne i de jyske regioner og på Fyn.

Men det marked har Oracle Danmark altså heller ingen kommentarer til, ligesom det heller ikke er muligt at få svar på, om Oracle Danmark ser en mulighed for at udfordre de to selskaber.

Overtager milliardkontrakt

Opkøbet betyder selvsagt, at Oracle får adgang til en række nye muligheder med Cerner som en del af koncernen.

Derudover overtager det amerikanske selskab også en række lukrative kontrakter, som Cerner i dag råder over.

Softwareselskabet har blandt andet en kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium på 16 milliarder dollar. Det svarer til godt 100 milliarder danske kroner.

Cerner leverer sundhedsoplysninger om amerikanske veteraner for ministeriet. En aftale som Oracle altså fremover kommer til at overtage.

Handlen mangler stadig at blive godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder. Oracle forventer, at kunne afslutte aftalen endeligt i slutningen af næste år.